Bu Altcoinden 180 Milyon Dolarlık Daha Satın Alacaklar!

2 years ago 91

Kripto para piyasalarında yaşanan dalgalanma birçok altcoin ekibinin harekete geçmesine sebep oldu. Popüler bir altcoinin DAO’su çeşitli borsalardan 3 milyar adetlik daha çekim yapacak. Bu çekimler ekosistemlerindeki stablecoinin 1 dolar seviyesine geri dönmesi için kullanılacak. İşte detaylar.

Tron (TRX) Haberleri

Tron DAO Rezervi, USDD ile bilinen stablecoin Decentralized USD için kripto borsalarından 3 milyar TRX (yaklaşık 180 milyon dolar) daha çekecek. Perşembe günü bir tweet'te Tron DAO merkezi ve merkezi olmayan borsalardan yapacakları çekimlerin "genel blockchain endüstrisini ve kripto pazarını koruyacağını" iddia etti.

Rezervin TRX'in likiditesini kurutma kararı, şu anda feshedilmiş TerraUSD'den ilham alan algoritmik bir stabilcoin olan USDD'nin üst üste dördüncü gün bir doların altında işlem görmesiyle geldi. Token, CoinGecko'ya göre çarşamba günü 0,959 dolara kadar düştükten sonra şu anda 0,975 dolardan işlem görüyor.

TRX Fiyatı Artar Mı?

Bu son çekimlerin ardından, DAO Rezervi iki gün içinde borsalardan 5,5 milyar TRX yani dolaşımdaki arzının yaklaşık %6'sını çekmiş olacak. Borsalardan bir tokeni bu denli hacimli çekmek oldukça sıra dışı bir adımdır, ancak likiditeyi bu şekilde kontrol etmek, açığa satış yapanların TRX’i hedeflemesini bir süreliğine de olsa engelleyebilir. USDD, dolar kurunun altına düştüğünde, sabiti savunmak için daha fazla token basıldığından TRX ​​üzerinde enflasyonist baskı uygular.

Pazartesi günü, Binance borsasında short işlem için fonlama oranı %500'ü geçtiği için düşüş beklentisinin zirveye ulaştığı görüldü. Tron yazı hazırlandığı sırada %2,2 artışla 0,59 dolardan alıcı buluyor.

Tron’un kendi stablecoini TerraUSD (UST) ile birçok benzer özelliğe sahiptir. Bazı arbitraj yatırımcıları fiyat 1 doların altına düştüğü için sisteme 1 USDD getirerek 1 dolar değerinde TRX alıyor. Aradaki makas sebebiyle Tron (TRX) arzı da tıpkı LUNA gibi artmaya devam ediyor. TRX için herhangi bir arz sınırı yoktur eğer USDD yeniden 1 dolar seviyesine ulaşamazsa 92 milyar olan mevcut arzın artmaya devam etmesi ve fiyatı düşürmesi bekleniyor.

Tron’un Terra’ya göre mevcut durumda en büyük avantajı USDD’nin 723 milyonluk bir arza sahip olmasıdır. Bu da toparlanma ihtimalini imkansız olmaktan çıkarıyor. Yatırımcılar, USDD halen riskli olduğu için bir stablecoin olarak bundan uzak durmalıdır. Son 45 günde birçok kripto para balinası USDD, USDT gibi varlıklar yerine BUSD ve USDC gibi daha güvenilir gördükleri stablecoinlere yöneliyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article