Bu Altcoini Yağmalıyorlar! Kripto Balinaları Sinyali Veriyor!

1 year ago 63

Balinaların izini takip eden yatırımcılar çoğu zaman büyük rallilerden önceden haberdar olur. İnsider trading veya farklı sebeplerden zengin kripto yatırımcılarının bazı kripto paralara büyük fiyat hareketlerinden önce yönelebiliyor. Bugünlerde yine böyle bir hareketlilik var. Yakın zamanda bu hareketliliğin sonucu olarak ciddi yükselişler görebiliriz.

Kripto Para Balina Hareketleri

Son veriler dünyanın en büyük Ethereum (ETH) balinalarının Shiba Inu (SHIB) varlıklarını sadece 5 günde yüz milyonlarca dolar değerinde artırdığını gösteriyor. Balina hareketlerini izleyen ve raporlayan WhaleStats platformu en büyük 1.000 ETH balinasının son 5 günde 422 milyon dolarlık Shiba Coin aldığını ortaya çıkardı. Daha önce aynı balina grubunun elinde sadece 168 milyon dolar değerinde SHIB bulunuyordu. Yani 4-5 günlük süreçte balinalar ellerindeki Shiba Coin varlığını kabaca %151 gibi şaşırtıcı bir oranda artırdı.

WhaleStats'a göre, Shiba Inu'nun birikim çılgınlığı öyle bir seviyeye ulaştı ki bu en büyük balinaların elinde stablecoinler hariç tutulan en büyük altcoin Shiba Coin oldu. Bu yazının yazıldığı sırada, en büyük 1000 Ethereum balinasının 584 milyon dolarlık Shib’i vardı.

Balinaların Aldığı Altcoinler

Elbette en zengin cüzdanların sahibi oldukları sadece stablecoinler ve Shiba Coin değil. Oracle alanındaki en büyük blockchain çözümü olan Chainlink de balinalar tarafından ciddi miktarda biriktirildi. Yazı hazırlandığı sırada en büyük balinaların elinde 65 milyon dolar değerinde LINK Coin bulunuyordu. En popüler DeFi platformlarının başında gelen Uniswap (UNI) 58 milyon ve ayı sezonunun kurtarıcısı Quant (QNT) 55 milyon dolarlık birikimi temsil ediyor. Shiba Inu etrafında yoğunlaşan balina aktivitesi, 17 Ocak'ta fiyatın 0,00001045 dolardan 0,00001210 dolara yükselmesine de yardımcı oldu.

Shiba Coin’e artan bu ilginin arkasında yakında resmen başlatılması beklenen layer2 ağı Shibarium'un heyecanı yatıyor. Aralık ayında Shiba Coin mevcut seviyesinin yaklaşık %40 altındayken, Ocak ayında SHIB fiyatının bu gelişmenin etkisiyle önemli ölçüde yükselebileceğinden bahsetmiştik. Nitekim öyle de oldu. Bitcoin fiyatının 7 bin doların üzerinde artış yaşaması da bu rallinin beklenenden hızlı gerçekleşmesini sağladı. Shibarium'un Beta sürümü ilan edildiğinde fiyat mevcut seviyenin önemli ölçüde üzerinde olabilir.

Read Entire Article