Bu Altcoinin Arzı Milyarlarca Artabilir! Enflasyon Artacak, Fiyat Düşecek!

2 years ago 94

En büyük kripto paralardan biri topluluğun tepkisini çeken bir teklif sundu. Buna göre arz milyarlarca artabilir. Kripto para piyasaları zaten son derece zor günler yaşıyor. Eğer arz belirtildiği gibi milyarlarca artırılırsa bu altcoin özelinde daha fazla kayıp görebiliriz. Peki bu tokenler neden basılacak?

Harmony (ONE)

Hali hazırda Harmony (ONE) 13,5 milyar toplam ve 12,32 milyar dolaşım arzına sahiptir. Harmony'nin çekirdek ekibi, milyarlarca yeni ONE token basmak için bir hard fork önerdi. Teklif, geçen ay köprü hack olayındaki mağdurların kayıplarını telafiyi hedefliyor. Harmony, kendisini daha hızlı ve daha ucuz bir Ethereum alternatifi olarak sunan ve PoS konsensüs mekanizmasıyla çalışan blockchain projesidir. Ağdaki işlemlerin ödemeleri ONE token ile yapılır.

Haziran ayında bir siber saldırgan Ethereum'daki Harmony tarafından işletilen Horizon köprüsünde kilitli 100 milyon dolar değerinde kripto varlığı çaldı. O zamandan beri, mağdurlar geri ödeme bekliyor.

Harmony (ONE) Arzı Artacak

Çarşamba günü ekip zararların telafisi için iki seçenek sunuyor. Birincisi 2,48 milyar adet token basılmasıdır. Güncel fiyattan 49,6 milyon dolar değerindeki bu tokenler, mağdurların kayıplarını %50 oranında karşılayacak. İkinci seçenek ise tam tazminat için 4,97 milyar token basılması, bu senaryoda 99 milyon dolarlık bir zarar tazmini sağlanacak. Yani mağdurların kayıpları tamamen telafi edilecek.

Ekip, hazine fonlarını mağduriyetin giderilmesi için harcanmasına karşı çıkıyor. Yeni token basılması teklifi ise topluluk tarafından haklı gerekçeyle eleştiriliyor. Eğer ikinci teklif onaylanırsa dolaşım arzı yaklaşık %46 oranında artmış olacak. Talep aynı kalsa bile fiyatın %46 azalacağını düşünürsek ONE token 0,0108 dolara kadar düşebilir. Haberin etkisiyle ONE tokenin fiyatı mevcut yatırımcıların (düşüş beklentisiyle yapacakları) satışlarıyla daha da aşağıya inebilir.

Bu konuda yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article