Bu Altcoinin Yatırımcıları Umutlu! Binance Borsasında İşlem Görüyor!

2 years ago 97

Kripto para piyasalarının toplam değeri 1,1 trilyon doların üzerinde tutunmaya devam ediyor. Ancak BTC 23.500 dolar seviyesini kalıcı olarak aşamadı. Dün gelen FOMC tutanaklarıyla bir miktar toparlanan fiyat henüz yükselişin devamına işaret etmiyor. Fakat bu popüler altcoin ilerleyen günlerde bekleneni verebilir.

Ripple (XRP)

Piyasa değerine göre en büyük altıncı kripto para olan Ripple (XRP) 0,37-0,38 dolar direnç aralığını yeniden test etmek için sağlam bir temel oluşturan kademeli bir yükseliş başlattı. Ayrıca 0,39 dolar bölgesindeki %61,8 Fibonacci direnci, son toparlanman rallisinde güçlü kaldı. Ancak 20/50 EMA'nın bağlarından kopamayan XRP, mevcut formasyonun tabanından güvenilir bir tepki yükselişine başlayabilir. Bu durumda direnç aralığını daha güçlü biçimde test etme imkanı bulacaktır.

Fakat tabanın altında kapanış XRP için kısa vadeli satışların başlaması anlamına gelebilir. XRP yazı hazırlandığı sırada 0,375 dolardan alıcı buluyor. İşlem hacmi %22 azalan altcoinin piyasa değeri son 24 saat içinde %1 artış gösterdi. XRP yatırımcıları 5 yılı aşkın süredir 3,84 dolarlık ATH seviyesinin altında bulunuyor.

Ripple (XRP) Fiyatı

Geçtiğimiz ay 16 aylık destek bölgesi olan 0,3 dolardan toparlanan XRP fiyatı 30 Temmuz tarihinde 0,4 dolar seviyesine ulaşarak %35 büyümesini sağladı. Bu bölgeden geri dönüş, 0,367 dolar seviyesindeki desteğe tutundu. Kısa vadeli beklenti yükseliş yönlü olsa da yatırımcıların 20 EMA (kırmızı) ve 50 EMA (camgöbeği) üzerinde potansiyel bir düşüş geçişine dikkat etmeleri gerekir. Bu durumda XRP kanalın altına inerek 0,367 dolarlık bölgede 200 EMA'nın yakınında alıcı bulabilir.

Kırmızı bölgede alıcıların devreye girmesi 0,39 dolar yakınında bulunan %61,8 seviyesinin yeniden test edilmesini sağlayabilir. RSI 46 desteğinden döndü ve nötr görünümünü devam ettiriyor. Bu seviyenin üzerinde kapanışlar yapması yükseliş görünümünü destekleyecektir. DMI alıcıların lehindeydi ancak hacimde artışa ihtiyaç var.

Kısa vadede XRP yatırımcıları %38,2 desteğinin üzerinde kapanış için iyimser ve XRP fiyatının ilerleyen saatlerde bir miktar daha yukarı gittiğini görebiliriz. Fakat Bitcoin ile yüksek korelasyon paylaştığı için yatırımcıların 23.200 dolar altında BTC kapanışını izlemesi gerekiyor. Kısa vadede BTC 23.200 dolar altında kapanışlar yaparsa XRP için yükseliş görünümü de geçersiz olacaktır.

Read Entire Article