Bu Altcoinleri Zararına Satabilirler! Battığı Söylenen Dev Kripto Şirketi!

2 years ago 100

Bugünler ipte oynamaya alışık olan hedge fon cambazlarının aldığı öldürücü darbeleri izliyoruz. Onlardan biri de Three Arrows Capital (3AC) ve can sıkıcı iddialar havada uçuşuyor. Bazı müşterileri, fonların izinsiz kullanıldığından ve transferler yapıldığından bile bahsetti. Anlaşılan o ki, Celsius ile birlikte 3AC de hiç iyi günler yaşamıyor.

Battığı Söylenen Dev Kripto Şirketi!

Eğer iflas bayrağını çektiyseniz durumu kurtarmak için elinizdeki kolay paraya çevrilebilecek her şeyi satmaya başlarsınız. Bugün bir 3AC müşterisi, kendilerinden habersiz ve anlaşmalarına aykırı şekilde Three Arrows Capital (3AC)’in 1 milyon dolarlarını çektiklerini açıkladı. Zhu Su tarafından yönetilen şirketten ise günlerdir bir açıklama gelmedi.

3AC eğer müşterilerinin 1 milyon dolarına kadar usulsüz çekim yapmaya başladıysa ellerindeki kripto paraları da zararına satmaya başlayabilir. Bu sebepten yatırımcıların hedge fon tarafından tutulan varlıkları bilmesi ve bunlardan sığ likiditeye sahip olanlara karşı daha dikkatli yaklaşmaları gerekir.

Three Arrows Capital (3AC) gibi şirketlerin yönetim mantığı yüksek risk ve yüksek kazançtır. Yani X müşterisinden çektiği 1 milyon doları çok yüksek riskle birkaç kat büyütmek ve kendilerine alan açmak istemiş olabilirler.

Bu şirketler piyasada zafiyet gördüklerinde bunun üzerine giderek piyasaları düşürmek yoluyla para kazanabilirler. 3AC ve Celsius gibi birkaç şirket söylentilere göre Alameda gibi rakiplerinin kurbanı oldu. Bir zamanlar küçük yatırımcılar ve bazı şirketler de 3AC isimli hedge fonun kurbanıydı. Yani avcı bu sefer av oldu ve en büyük kayıp yine herhangi bir suçu olmayan yatırımcıların üzerine kalacak.

Altcoinleri Zararına Satabilirler!

Şimdi gelelim Three Arrows Capital (3AC) tarafından yatırım yapılan kripto para projelerine, bunların bir kısmı borsalarda veya direkt olarak OTC masalarında çoktan satılmış da olabilir. Ancak halen ellerinde tuttukları varlıkları son çare olarak yakın zamanda satmaya da yeltenebilirler.

Şirketin Yatırımları

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Avalanche
  • Kusama
  • MINA
  • NEAR
  • Polkadot
  • Solana
  • Terra (bu yatırımında tamamen battı ve rakam açıklamadılar)
  • AXS
  • Trade JOE
  • Bonfida
  • AAVE
  • Ardana
  • Orca

Three Arrows, Ocak 2021'de SEC'e sunduğu son rapora göre, 2020'nin sonunda yaklaşık 39 milyon GBTC'ye, (o sırada 1,2 milyar dolar) sahipti. Ayrıca fonun çok sayıda NFT yatırımı olduğu da biliniyor.

Marj Çağrılarını Karşılayamıyor

Grubun geçtiğimiz hafta sonu marj çağrılarını karşılayamaması, grubu piyasada dalgalanan Bitcoin ve Ethereum gibi birçok kripto paranın fiyatlarındaki keskin düşüşün son kurbanı yapıyor. Singapur merkezli Three Arrows, borç verme ve yatırım platformlarına yaptığı yatırımlarla kripto endüstrisindeki en büyük ve en aktif oyuncular arasında yer alıyor. Borç verenler, geçen ayki sarsıntıların ardından teklif edilen kredi miktarını keskin bir şekilde sıkılaştırdı. Büyük bir kripto finansal hizmetler şirketi olan Celsius, geçen hafta para çekme işlemlerini engelledi.

ABD merkezli kripto borç veren BlockFi, Three Arrows'un pozisyonlarının en azından bir kısmını tasfiye eden gruplar arasında yer aldı. 2020'de BlockFi'ye "stratejik" bir yatırım yapan Three Arrows'un borç verenden Bitcoin ödünç aldığı ancak bir marj çağrısı karşılayamadığını söylendi. Three Arrows'un kurucu ortağı Su Zhu Çarşamba günü Twitter'da, herhangi bir karşı taraf tanımlamadan, "İlgili taraflarla iletişim sürecindeyiz ve bunu çözmeye tamamen kararlıyız" dedi.

Zhu ve kurucu ortağı Kyle Davies tarafından yönetilen Three Arrows, kriptoya yönelik yükseliş odaklı bahisleriyle tanınıyor. Zhu, ana akım benimsemenin artmasının fiyatların kısa vadeli bir ayı piyasasına düşmeden yükselmeye devam edeceği anlamına gelen bir süper döngü bekliyordu. Ancak öyle olmadı. Geçen ay, mevcut satışların kendisini haksız çıkardığını kabul etti. Zhu, Mayıs ayı sonlarında tweet attı “Süper döngü fiyat tezi ne yazık ki yanlıştı, ancak kripto yine de her gün gelişip dünyayı değiştirecek” dedi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article