Bu Binance Verileri Bitcoin’in Geleceği Hakkında Yol Gösterebilir!

2 years ago 83

Binance üzerindeki Bitcoin (BTC) işlem aktivitesine yakından bakıldığında, son zamanlarda neden büyük işlem hacimleri olduğu anlaşılabilir. BTC son bir hafta içinde büyük dalgalanmalar yaşadı ve haftalık en yüksek ve en düşük seviye arasında yaklaşık 2.000 dolarlık bir aralık oluştu. Büyük dalgalanmaya rağmen, Bitcoin son üç ay içerisindeki en yüksek ticari faaliyete tanık oldu. Salı günü BTC işlem hacmi, kripto kış atmosferinin yoğunlaştığı bu yılın Haziran ayındaki düşüşten bu yana en yüksek seviyedeydi.

Binance Bitcoin Etkinliği Ne Gösteriyor?

Binance spot işlem hacminde büyük bir artış oldu ve bu da görünüşe göre BTC hacminin artmasına neden oldu. CryptoQuant analizine göre, Binance'deki spot ticaret faaliyeti bunun sebebiydi. Dünyanın en büyük borsası, ücretsiz Bitcoin spot ticareti başlattığından beri BTC işlem hacmi sürekli artıyor.

Temmuz 2022'de Binance sıfır ücretli Bitcoin ticaretini başlattı. Ayrıca, Binance'taki spot ticaretle ilgili fiyat korelasyonu son zamanlarda bozuldu. Bunun yanında bloglarda Binance perp ve spot piyasası arasındaki oranın yüksek ihtimalle fiyatla alakalı olduğu, ancak bu yılın Ocak ayından bu yana daha az etkili hale geldiği vurgulandı. Bunun yanında BUSD mevduat sayımının da arttığı gözlerden kaçmadı.

Bu arada, BTC/BUSD işlem hacmi artarken BUSD mevduatları da yükselişe geçti. Ayrıca, bazı yatırımcıların BUSD ile Bitcoin satın almış olma ihtimali de bulunuyor. Tüm bunların ortasında, BTC yüksek volatilite yolunda ilerlemeye devam ediyor. Son bir hafta içinde BTC, haftalık en düşük ve en yüksek seviye arasında yaklaşık %11'lik bir fiyat farkı gösterdi. Fiyat izleme platformu CoinMarketCap'e göre, BTC fiyatı son 24 saatte %2.4 artışla 19.500 dolar seviyesinde bulunuyor.

Borsa Rezervleri Yükselişte

BTC dalgalanmaya devam ederken, yatırımcılar 'dipten alım' fırsatı beklemek konusunda kararlı görünüyor. Borsalardaki Bitcoin rezervlerine bakıldığında, tüm borsalarda ve türevlerde bir yükseliş trendi olduğu görülüyor. Borsalardaki rezervler artmaya devam ettikçe ve BTC fiyatı yükseldikçe, bir fiyat toparlanması olabilir. Diğer taraftan, uzun süreli bir düşüşün ardından 'düşüşü satın al' sosyal aktivitesinde ani bir artış oldu. Bu, yatırımcıların pozisyon almak için yerel bir dip beklentisinin bir işareti olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article