Bu Borsa Çalışanlarını İşten Çıkarıyor! Sıradaki Hamlesi Ne Olacak?

2 years ago 87

Operasyonları hızla ölçeklendirdikten sonra, Robinhood artık pazardaki gerileme ışığında agresif bir şekilde maliyetleri düşürüyor ve çalışanları işten çıkarıyor. Robinhood CEO'su Vlad Tenev, şirketin zorlu piyasa koşulları ışığında işgücünün %23'ünü işten çıkaracağını duyurdu. Hareketi bir blog gönderisinde ve aracı kurum personeline dahili bir notta açıkladı.

Robinhood, daha önce “daha ​​yüksek maliyet disiplinine” odaklanmak için yılın başında işgücünü %9 oranında azaltmıştı. Bununla birlikte, yükselen enflasyon oranları ve daha geniş bir kripto piyasası çöküşü, şirketi daha da fazla işten çıkarma yapmaya zorladı.

Tenev, şirketin 2020'de yaşadığı “yüksek perakende katılımı” nedeniyle hızla büyüdüğünü ancak işlerin planlandığı gibi gitmediğini kaydetti. Bu yeni ortamda, gereğinden fazla personelle çalıştıklarını belirtti ve CEO olarak, iddialı personel alımını onayladığını ve sorumluluk aldığını söyledi.

Robinhood Çalışanlarına Tazminat

Tenev, yeni rejime ayak uydurmak için şirketin genel müdür (GM) yapısına geçeceğini duyurdu.

Tenev, şu açıklamayı yaptı:

Bu değişiklik hiyerarşileri düzleştirecek, işlevler arası bağımlılıkları azaltacak ve gereksiz rolleri ve konumları ortadan kaldıracak.

Yayınlanan blog gönderisinde, işten çıkarılan çalışanların maaşlarını 1 Ekim'e kadar almaya devam edeceklerini gösteriyor. Ayrıca nakit kıdem tazminatı, vizyon ve diş sigortası gibi avantajlara ve bir sonraki kariyerlerini bulmak için Robinhood Mezun Yetenek Rehberini kullanma seçeneğine sahip olacaklar.

Müşteriyi Yanıltan Firmaya Para Cezası

Robinhood, kara para aklama operasyonlarında önemli başarısızlıklar nedeniyle New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanından (NYDFS) 30 milyon dolarlık bir para cezasına çarptırıldı. 2020 yılında aracı kurum, müşterileri yanılttığı için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) 65 milyon dolar para cezası ödemek zorunda kaldı.

Tenev, daha önce kripto kışının yeni ürünler oluşturmak için en iyi zaman olduğunu belirtmiş ve velayetsiz bir cüzdanın piyasaya sürüldüğünü ortaya çıkarmıştı. Bununla birlikte, kripto fiyatlarındaki ve işlem hacimlerindeki keskin düşüş, firmanın genişleme planlarını raydan çıkardı.

Coinbase, Gemini ve Crypto.com, son birkaç ay içinde işgücünde büyük çaplı işten çıkarmalar yaptıklarını duyurdular, ancak FTX ve Binance, operasyonlarını genişletmekten geri durmadılar.

Read Entire Article