Bu Borsa Yeni Bir Kripto İşlem Türü Tanıtıyor!

2 years ago 99

Bybit kullanıcıları, yeni portföy marjı özelliği sayesinde artık portföylerini daha yüksek sermaye verimliliği ile tam olarak kullanabilecekler. Portföy marjı modu, Bybit'in kapsamlı alım satım ürünlerindeki pozisyonları değerlendirir ve marjı buna göre hesaplar.

Nedir Bu Portföy Marjı?

Portföy marjı, bir kullanıcının hedge edilen portföyündeki genel riski hesaplayarak kullanıcıların sermaye verimliliğini artırır. Bunu yapmak, marj gereksinimlerini azaltır ve potansiyel olarak sermaye getirisini artırır.

Örneğin, bireysel pozisyonlara dayalı normal marj modundaki boğa piyasası çağrı spread stratejisi altında, tüccarın satın alınan opsiyon için gereken primi ödemesi gerekir. Aynı zamanda, tacirin satılan opsiyon için gerekli marjı ödemesi gerekecek ve birleşik hedef getirisi sınırlı olacaktır. Bu strateji kapsamında, kullanıcılar optimal sermaye getirisini elde edemeyebilirler.

Portföy marjı modu etkinleştirildiğinde, Bybit, alınan ve satılan opsiyonların birleşik riskini hesaplayacak. Riskin çoğu hedge edildiğinden, marj önemli ölçüde azalacak. Risk değerlendirmesine yönelik daha kapsamlı yaklaşım, daha güvenli ve daha istikrarlı ticaret stratejileri ve dolayısıyla kâr senaryolarında daha yüksek getiri sağlar.

Açıklamalar Yapıldı

Bybit tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Bybit'in portföy marjının Bybit kullanıcıları için açacağı fırsatlar konusunda heyecanlıyız. Kendimiz de trader olarak, en güçlü ticaret araçlarına ve özelliklerine erişmenin önemini anlıyoruz. Bu amaçla, portföy marjı, piyasadaki en güvenilir ticaret platformlarından birinde piyasadaki en iyi sermaye verimliliği seçeneklerinden birini sunacak.’’

Bybit'in kurucu ortağı ve CEO'su Ben Zhou ise şu açıklamayı yaptı:

"Bu ürün, Bybit platformunda 6 milyon kayıtlı kullanıcı topluluğunun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sürekli çabalarımızda dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak büyümemizde ileriye doğru atılan bir başka adımdır."

Portföy marjı, Bybit'te türev alım satım işlemlerini bir sonraki seviyeye taşıyacak. Kullanıcılar, yeni başlatılan USDC kalıcı sözleşmeleri ve daha yüksek sermaye verimliliğine sahip USDC seçenekleriyle başlayabilecek. Portföy marjı, sonraki aşamalarda USDT ürünlerine genişletilecek.

Ayrıca, traderlar, Bybit'in test edilmiş ve güvenilir TP/SL (Kâr Al/Zararı Durdur) özelliğinin, gelişmiş çıkış pozisyonu yöntemleriyle türevleri kolayca ticaretine yardımcı olacağından emin olabilirler. Tüm kaldıraçlı ürünlerde de olduğu gibi, kullanıcılar, yolun her adımında tüm Bybit işlemlerinde güvenlik ve adalet sağlamak için çok katmanlı tasfiye protokolleriyle riskleri yönetebilir ve aşırı kayıplara karşı kendilerini koruyabilirler.

Read Entire Article