Bu Coin Ethereum Sonrası Madencilerin Yeni Durağı Olabilir!

2 years ago 71

Ethereum Classic (ETC), boğaların, fiyatın 30 dolar bölgesinin altına düşmesine izin vermeyi reddetmesi nedeniyle son iki hafta içinde büyük kazançlar elde etti. Reddedilmeden önce 42 dolara kadar yükselen bir ralli gerçekleştirmeyi başardılar.

Merge haberi, madencilerin ETC'ye kayması ve bunun sonucunda PoW coin için hash oranının yükselmesi gibi bir etkiye de sahip olabilir. Bu oran Ağustos ortasından bu yana arttı, ancak fiyat bu gelişmelere ayak uyduramadı. Bitcoin'in (BTC) önceki günkü düşüşü de boğalara yardımcı olmadı.

ETC- 1 Günlük Grafik

Fiyat grafikleri iki şey gösteriyordu. Birincisi, ETC hala uzun vadeli bir düşüş trendi içindeydi. Temmuz ve Ağustos aylarındaki güçlü kazançlara rağmen, fiyat Eylül 2021'de gördüğümüz önceki yüksek seviyeleri kıramadı.

Bu aşağı yönlü hareketlerin arasında büyük ralliler yaşandı. Geçen yılın Kasım ayından bu yana ETC, her biri bir öncekinden daha düşük olan 64 dolar, 52 dolar ve 46 dolarda dönemsel en yüksek seviyeleri gördü.

Grafiklerin gösterdiği bir diğer şey de ETC'nin önemli bir arz ve talep bölgesinde olduğuydu. 35-37 dolar bölgesi 2022'nin başından beri direnç olarak hareket ediyor. 50 $ da daha yüksek bir zaman diliminde önemli bir alan olmuştur.

Bir dizi Fibonacci geri çekilme seviyesi (sarı), ETC'nin 52,66 dolardan 12,47 dolaraa düşmesine bağlı olarak çizildi. 78,6 ve %61,8'lik geri çekilme seviyelerinin 44,06 ve 37,31 dolarda olduğunu gösterdi.

İndikatörler Ne Diyor

Göstergeler, Ethereum Classic'in arkasında hala bir miktar yükseliş olabileceğini gösterdi. Göreceli Güç Endeksi (RSI), son iki haftadaki dalgalanmaya rağmen nötr 50'nin üzerinde kalmayı başardı. Bu da momentumun boğaları desteklemeye devam edebileceğini gösterdi.

Öte yandan, Dengede Hacim (OBV) oldukça yatay seyretti. Geçtiğimiz ay boyunca alım ve satım hacminin kabaca eşit olduğunu gösterdi ve her iki tarafın da baskın olmadığını yatırımcılara gösterdi. Duruma uyumlu olarak Chaikin Para Akışı (CMF) da nötr bölgede ilerledi. Hatta -0,05'in altına düşerek piyasadan önemli miktarda sermaye çıkışının ana hatlarını çizdi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article