Bu da Oldu! SEC, Kripto Para Piyasası Çökerken Borsalar için Harekete Geçti!

2 years ago 122

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birden fazla kripto para borsasına mektup göndererek, içeriden öğrenenlerin ticareti (insider trading) önlemleri hakkında ayrıntılı bilgi etti. Görünüşe göre SEC, Bitcoin (BTC) ve Ethereum'un (ETH) haftanın ilk gününde sırasıyla yüzde 15 ve yüzde 17'den fazla düşmesiyle 1 milyar dolardan fazla tasfiyeye neden olmasının ardından yatırımcıları korumak için harekete geçmiş durumda.

İçeriden Öğrenenlerin Ticareti için Koruma Eksikliği

Fox Business'dan gazeteci Eleanor Terrett, 14 Haziran'da attığı bir tweet'te SEC'in kripto para borsalarında içeriden öğrenenlerin ticareti koruması eksikliği hakkında bilgi almak için mektuplar gönderdiğini duyurdu:

Konu hakkında bilgisi olan sektör kaynakları bana SECGov'un içeriden öğrenenlerin ticareti önlemlerinin eksikliğini sorgulamak için birkaç kripto borsasına mektuplar gönderdiğini söyledi.

SEC, kripto para piyasasında birçok içeriden öğrenenlerin ticareti vakası ortaya çıkmasından dolayı yatırımcıları korumak adına daha fazla düzenleme getirme çabası içinde olabilir. Geçmişte SEC, kripto para borsalarından finansal bilgileri kaydetmelerini ve raporlamalarını istemişti ve Başkan Gary Gensler, müşterilere karşı ticaret yapmalarından dolayı kripto para borsalarını hedef almıştı. Ayrıca, SEC'in amaçları doğrultusunda Menkul Kıymetler Borsası Yasası'ndaki borsa tanımını değiştirmesi de gündemde.

Öte yandan SEC, kripto para borsası Binance'ın BNB ICO'sunu ve Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon dahil olmak üzere birçok kripto para şirketini kayıt dışı menkul kıymet satışı yapıldığı iddiasıyla soruşturmaya almış durumda.

Satışların Ortasında Kripto Para Piyasası Baskı Altında

Kripto para piyasanın değeri, dün görülen piyasa çöküşü sonucunda 1 trilyonun altına düştü. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatları Salı günü düşmeye devam ederken, BTC 20 bin 950 dolara ve ETH son 24 saatin en düşük değeri olan bin 94 dolara kadar geriledi. En büyük iki kripto para, yazım sırasında bir miktar toparlanmış durumdalar.

Read Entire Article