Bu Daha Fragman! Bitcoin’de 313.1 Milyon Dolarlık Hareketlilik!

1 year ago 61

Önde gelen on-chain (zincir üstü) veri platformu Santiment, kripto para piyasasında yeni bir Bitcoin (BTC) balinasının ortaya çıktığını duyurdu. Yeni Bitcoin balinası sadece tek bir işlemde şaşırtıcı miktarda alım yaptı.

Son 4 Haftanın En Büyük Bitcoin İşlemini Gerçekleştirdi

Santiment tarafından yakın zamanda atılan bir tweet'e göre, sekiz saatten daha uzun bir süre önce son 30 gün içinde gerçekleşen en büyük Bitcoin işlemini tespit edildi. Verilere Bitcoin adresi tek bir işlem 313.1 milyon dolar değerinde 13 bin 370 BTC aldı. Bu ya bir satın alım işlemiydi ya da bir balina BTC varlıklarının bir kısmını yeni bir cüzdana taşıdı. İşlemin ardından Bitcoin fiyatının yüzde 0,37 oranında düştüğü görüldü.

131.1 milyon dolarlık Bitcoin işleminin tespit edilmesinin ardından bunun fragman olduğu, güçlü ellerin daha fazla Bitcoin almaya başlayacağı yorumları yapıldı.

Ocak ayının başında, Bitcoin cüzdanında 0.1 BTC ila 100 BTC arasında varlık tutan cüzdanların varlıklarının yaklaşık yüzde 9'u oranında ekleme yaptıkları ve büyük miktarda Bitcoin birikimi yaptıklarını bildirmiştik. Santiment bunu Bitcoin tarihindeki en agresif satın alım döngülerinden biri olarak nitelendirdi.

Bitcoin'de Son Durum

ABD'den Ocak ayına ilişkin istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Bitcoin fiyatı düştü. Ekonomistlerin beklentilerinin oldukça üstünde açıklanan tarım dışı istihdam verisi, 188 bin olan beklentilere karşılık 517 bin olarak geldi. İşsizlik oranı ise yüzde 3,6 olan beklentinin altında, son 50 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3,4 olarak açıklandı.

İstihdam piyasası güçlü kalmaya devam etmesi faiz konusunda Fed'in elini güçlendireceği için 24 bin dolara kadar çıkan BTC fiyatının aşağı yönde hareket etmesine neden oldu. Kripto veri platformu CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre en büyük kripto para BTC, bu yazının hazırlandığı sırada 23 bin 330 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, 2 Şubat perşembe günü 24 bin doların üzerine çıkmış, 24 bin 200 dolara kadar yükselmişti. Piyasa analistleri ve uzmanları, Bitcoin'deki düşüşün devam edebileceği ve fiyatın 21 bin dolara kadar gerileyebileceği konusunda uyarıyor.

Read Entire Article