Bu Değer Düşüş Sinyali Veriyor: Bitcoin Delta Değeri Nedir? 

1 year ago 77

Analistlere göre önceki döngülerde dip olarak hareket eden Bitcoin "delta fiyatı", bu sefer de döngüsel bir düşük seviye için sinyal veriyor olabilir.

Bitcoin Delta Fiyatı Nedir?

Bir CryptoQuant gönderisindeki analistin işaret ettiği gibi, BTC dip seviyesi bir dönüm noktasına ulaşılmadan önce değer kaybetmeye devam edebilir. “Delta değeri” kavramına bakmadan önce, Bitcoin'in diğer iki popüler kapitalizasyon yönteminin anlaşılması gerekiyor: “Gerçekleşen değer” ve “Ortalama değer”

Gerçekleşen değer, dolaşımdaki her kripto paranın değerini son hareket ettiği fiyat olarak alarak ve ardından tüm arz için bu değerlerin toplamını alarak BTC'nin üst sınırını hesaplar. Bu, her bir kripto paranın değerini mevcut Bitcoin fiyatına eşit olarak alan normal piyasa değerinden farklıdır.

Öte yandan adından da anlaşılacağı gibi ortalama değer, piyasa değerinin ortalamasıdır. Değeri, mevcut günlük piyasa değerinin BTC'nin dolaşımda olduğu toplam gün sayısına bölünmesiyle hesaplanır.

Gerçekleşen ve ortalama değerler arasındaki farkı almak ise bize "delta değeri" olarak bilinen veriyi veriyor. Delta değeri, kripto fiyatındaki döngüsel dipleri tespit etmek için popüler olarak kullanılan bir model olarak karşımıza çıkıyor. Aşağıdaki grafik bu değerin, 2018/2019 ayı piyasasında dip olarak nasıl hareket ettiğini gösteriyor.

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin delta değeri, 2018/2019 ayı piyasası sırasında piyasa değeri için destek görevi gördü. Benzer bir eğilim 2014/2015 ayı döneminde de görüldü. Analistlere ve grafiklere göre şu anda, piyasa değeri bir kez daha bu sınıra yaklaşıyor. Şu anda, delta fiyatı yaklaşık 12.800 dolar değerinde, bu da Bitcoin'in hala bu seviyeden biraz uzakta olduğu anlamına geliyor.

Bitcoin Fiyatı

Lider kripto para birimi 15.400 dolar bandında bir dip oluşturduktan sonra 17.000 dolar üzerine yükseldi ve sonrasında yeniden 16.900 dolarlık seviyelere düştü. Bitcoin yazının kaleme alındığı sırada 16.990 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Delta değerini baz alan analistlere göre 12.800 dolar bir dip seviye olarak belirlendikten sonra yeni bir yükseliş eğiliminin başladığı görülebilir. Buna ek olarak yatırımcılar hiçbir zaman tek bir göstergeyi değerlendirme olarak almamalı ve tüm teknik ve temel analizlere bakarak yatırımlarını şekillendirmeli.

Read Entire Article