Bu Durum Bitcoin’in Sonunu Getirebilir! Böyle Bir İhtimal Var Mı?

2 years ago 195

En büyük kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 39.000 doların üzerinde alıcı bulmaya devam ediyor. Bununla birlikte eski CEO’ların, mevcut yöneticilerin açıklamaları da peş peşe geliyor. Özellikle Eski BitMEX CEO’su bugünlerde çok fazla açıklamalarda bulundu. Haziran fiyat hedefi, 2030 Bitcoin fiyat tahmini derken şimdi de bir kıyamet senaryosu yazdı.

Bitcoin’in Sonu Gelebilir

Güç durumdaki kripto değişim platformu BitMEX‘in kurucu ortağı, aşırı Bitcoin biriktirmenin (hodl) Bitcoin (BTC)’in tamamen yok olmasına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Yeni bir blog yazısında, Arthur Hayes, Bitcoin’in son on yılda devasa fiyat artışlarının, insanları Bitcoin’i satmak yerine uzun vadeli şekilde elinde tutmaya ittiğini söyledi.

Ancak BitMEX’in kurucu ortağı, madencilerin BTC ağını korumak için enerji harcadıkları için, altından farklı olarak Bitcoin’in değer elde edebilmesi adına dolaşımda olması gerektiğini düşünüyor.

“Maliyetlerini karşılamak için madenciler, sosyal açıdan değerli bir kripto parayla ödeme almalıdır. Bu nedenle Bitcoin hareket etmelidir ve taraflar arasındaki (devam eden) yönelim HODL kültürünün arttığını gösteriyor. HODL kültürü f(x: maxima) değerine alındığında Bitcoin’in tamamen yok olmasına neden olur. Tüm Bitcoin üretildiğinde ve madenciler artık yeni basılan Bitcoin biçiminde ağ ödüllerinden yeterli gelir elde edemezlerse, bunun yerine işlem ücretlerine güvenmek zorunda kalırlar. Hepimiz soğuk cüzdanlarımızı sımsıkı tutarak oturduğumuz için hiçbir Bitcoin el değiştirmezse, ağı destekleyen hiçbir hash gücü olmayacaktır. Ağ yok, değer yok”.

Arthur Hayes Kimdir?

Popüler BitMEX borsasının kurucu ortağı ve eski CEO’sudur. Geçmişte bu borsayla ilgili pek iyi şeyler yaşanmadı. Mart ayında Hayes ve BitMEX kurucu ortakları Benjamin Delo ve Samuel Reed, finansal kurumların hükümetin kara para aklama planlarını tespit etmesine ve bunlara karşı koymasına yardımcı olmasını gerektiren bir yasayı çiğnemekten suçlu bulundular.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), üçlünün BitMEX‘in ABD’deki bireylere hizmet etmediğini iddia etmesine rağmen, kara para aklamayla mücadele protokollerini sürdürmekte kasıtlı olarak başarısız olduğunu ve ABD merkezli müşterilerin işlemlerinden kâr elde ettiğini iddia etti.

Read Entire Article