Bu Eyalette Bitcoin Madencilik Tesisleri Yeniden Aktif! İşte Etkileri!

2 years ago 92

Bir endüstri kuruluşu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Teksas'taki büyük bitcoin madencilik tesislerinin, elektrik kullanımında bir artışı tetikleyen sıcaklıkların neden olduğu elektrik kesintilerinin ardından faaliyetlerine yeniden başladığını duyurdu.

Kaynaklara göre, yerel halkın neredeyse günün her saatinde klimalarını kullanmasına neden olan yükselen sıcaklıkların neden olduğu elektrik kullanımındaki büyük artış karşısında operatörler madencilik faaliyetlerini durdurdu.

SATO'nun kurucu ortağı, başkanı ve CEO'su Romain Nouzaretr şu açıklamayı yaptı:

Bulunduğunuz yerdeki şebekeyi kontrol etmek çok önemli... Performans için çalışıyoruz.

Texas Heatwave Yeni Rekor Kaydetti

Lone Star State eyaletinde hafta sonu sıcağı, üç haneli sıcaklıkları (Amerikan ölçüm sistemine göre) kaydettiren kavurucu bir sıcak hava dalgası sonucunda uzun süredir tutulan rekorları kırdı. Salı günü Teksas'ın merkezindeki sıcaklıklar 110 ° F'ye ulaştığında, eyaletin güç sistemi operatörü, ilerleyen günlerde kesintilerin "muhtemel" olduğuna dair bir uyarı yayınladı ve tüketicilerden ve işletmelerden enerji tüketimini azaltmalarını istedi.

Texas Blockchain Konseyi başkanı Lee Bratcher, birkaç gün önce tüm madencilerin tekrar çevrimiçi olduğunu bildirdi. Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi'nin şebekede 3.000 megavattan fazla aşırı kapasite ile normal operasyonlarına devam ettiğini söyledi.

Binlerce Madenci Lone Star State'e Aktarılıyor

Bu arada, Teksas Valisi Greg Abbott, Bitcoin endüstrisini 2022 yeniden seçim çabasının bir parçası haline getirdiğinden, çok aylı bir göçün parçası olarak binlerce bitcoin madenciliği makinesi Çin'den Teksas'a gidiyor.

Çin hükümetinin, Bitcoin madenciliği operasyonlarını yer değiştirmeye veya yeraltına inmeye yönlendirmesinden sonra ve Teksaslıların da Çin tarafından kaçırıldığına inanılan bu şanstan yararlanmalarına izin verdiğinden dolayı, kripto para birimi sektöründe büyük bir değişiklik olacak gibi görünüyor.

Teksas'ta Bitcoin Madenciliği Gelişiyor

Kapatma sonucu, devletin toplam şebeke kapasitesinin yaklaşık yüzde 1'i olan 1.000 megavat elektrik serbest bırakıldı. Genel olarak, 2020 itibariyle yaklaşık 29 milyon nüfusu olan Teksas, Çin'in geçen yıl sektöre uyguladığı yasağın ardından Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük Bitcoin madencilik merkezi olarak hakim olmaya devam ettiği için Bitcoin madencileri açısından ilginç bir yer olmaya devam ediyor.

Şu anda ABD, Bitcoin madencilik endüstrisine yön verebilecek çeşitli yasal seçenekleri inceliyor. Beyaz Saray, Bitcoin madenciliğinin iklim etkisi üzerine bir çalışmaya zaten izin vermiş durumda.

Read Entire Article