Bu Fiyattan Decentraland (MANA) Alınır Mı?

2 years ago 101

Geçtiğimiz yılın sonlarında en popüler kripto paralardan biriydi. Metaverse coşkusu azaldıkça Decentraland (MANA) da güç kaybetti. Peki Meta (Facebook)’nın milyar dolarlar kaybetmeyi göze aldığı metaverse hayalleri uçuk hedeften mi ibaret? Metaverse odaklı kripto paralar Meta’nın hayalleriyle birlikte suya mı düşecek? Bugün en büyük metaverse odaklı altcoinlerden olan MANA’yı inceliyoruz.

Decentraland (MANA)

ApeCoin (APE) acımasızca değer kaybettiği için birincilik tahtını yeniden MANA’ya bıraktı. APE yazı hazırlandığı sırada 6,33 dolar fiyatı ve 1,943 milyar dolar piyasa değeriyle ikinci sırada yer alıyor. MANA ise tahtına 1,977 milyar dolarlık piyasa değeriyle yeniden oturdu. Metaverse odaklı kripto paraların toplam piyasa değeri 15 milyar dolara geriledi ve işlem hacmi 2,18 milyar dolara düştü. MANA, APE ve SAND ilk üçteki yerini koruyor.

Yazı hazırlandığı sırada 1 dolardan alıcı bulan MANA, Bitcoin karşısında %0,4 değer kazandı. Günlük işlem hacmi ise %16 oranında düşerek 209 milyon doları gördü. Geçtiğimiz yılın 25 Kasım’ında 5,9 dolara ulaşarak ATH seviyesini belirleyen metaverse kralı 2017 yılı Ekim ayında 0,007883 dolar fiyata sahipti. Bugün ise o rakamın %13427 üzerinde bulunsa da ATH seviyesinin %82 altındadır.

MANA Token Alınır Mı?

Her kripto para hacim ve fiyat volatilitesi anlamında daraldığı günler yaşar. Haziran ayından bu yana MANA’nın yaşadığı budur. Dar aralıkta işlem gördüğü süreçte düşük balina ve kurumsal aktivite gören altcoin buradan henüz kurtulamadı. İşin kötü yanı yerel platformun işlem hacminde de önemli bir erime dikkat çekiyor. İşlem hacimleri son dört haftada önemli ölçüde düşerek 27 Temmuz'da 59,57 milyona ulaştı. Buna karşılık, 13 Ağustos'ta 3,24 milyon ile 4 haftalık en düşük işlem hacmini kaydetti.

Düşen ağ etkinliği aktif adreslerin de erimesiyle sonuçlanıyor. Tüm bunlara rağmen çok sayı MANA yatırımcısı elindeki varlıkları tutmaya devam ediyor. Özellikle bireysel yatırımcılar zayıf kar satışları yapsa da MANA tutmaya devam ediyor. Eğer kalabalıkları takip etmenin para kazandıracağını düşünüyorsanız sepetinizde MANA tutarken yalnız olmadığınızı bilmeniz size moral verebilir.

90 günlük MVRV oranı, %14,22 idi, bu da dipten satın alan bazı MANA sahiplerinin zaten kârda olduğu anlamına geliyor.

MANA almayı düşünenler için en iyi haber, alternatifleri ciddi büyümeler yaşamışken onun halen yerinde sayıyor olması gerçeğidir. Birçok altcoin %200’lere ulaşan ciddi büyümeler yaşadı. Ancak MANA için son toparlanma sürecindeki kazançlar sınırlıydı. Öte yandan metaverse alanını halen erken dönemde olduğunu da bilmek gerekiyor. Eğer gelecekte metaverse pazarının (dev finans şirketlerinin raporlarında yazdığı gibi) yüz milyarlar hatta trilyonlarca dolara ulaşacağını düşünüyorsanız şu an en iyi alternatiflerden biri Decentraland (MANA)’dır.

Elbette bir sabah ansızın MANA fiyatının sıfırlandığını da görebiliriz. Nitekim Terra olayı halen bize çok uzak değil. Platform hacklenebilir, tokenler çalınabilir, sınırsız token basan saldırganlar likiditeyi sıfırlayabilir. Kripto para piyasalarında bu riskler var ve kimse size bunun garantisini veremez.

Read Entire Article