Bu Fiyattan Ethereum (ETH) Alınır Mı? 2022,2023 ve 2025 Hedefleri!

2 years ago 94

En büyük altcoin son kripto düşüşünde ciddi darbe aldı ve 800 dolarlı seviyelere kadar düştü. Ancak birkaç gündür toparlanıyor. Ethereum yazı hazırlandığı sırada 1.210 dolardan alıcı buluyor. Fiyatı Mayıs ayına göre halen ciddi anlamda aşağıda peki bu seviyelerden Ethereum almak mantıklı mı? Kripto para yatırımcılarını neler bekliyor?

Ethereum (ETH) Merge Nedir?

Ethereum'un (ETH) İş Kanıtı'ndan (PoW) Hisse Kanıtı (PoS) algoritmasına geçişinin nihayet bu yıl gerçekleşecek. Saxo kripto para birimi analisti Mads Eberhardt, “Birleşme, Ethereum’u hem teknik hem de ekonomik olarak güçlendirerek kripto tarihindeki en etkili olaylardan biri olabilir” dedi.

PoW'dan PoS'a geçiş, Ethereum blockchaininin işlemleri doğrulama şeklini değiştirecek. Madenciler, doğrulamak ve yeni bloklar oluşturmak için büyük miktarda bilgi işlem gücü tüketmek yerine, ağa ETH aktaracak ve bu nedenle enerji tüketimini önemli ölçüde azaltacaktır. Ethereum şu anda her 13 saniyede bir yeni bir blok sonlandırılıyor. Bu 13 saniyede, her madenci bloğu sonlandıran kişi olmak için savaşır. Bu, bilgi işlem gücüyle (madenci cihazlarıyla) gerçekleşir, doğal olarak çok fazla enerji harcar.

Ancak, nihayetinde, diğer madenciler aynı blok üzerinde muazzam miktarda enerji harcamış olsalar da, bloğu sonlandıran ve işlemleri doğrulayan yalnızca bir madencidir. Hisse kanıtı (PoS) açısından, bir doğrulayıcı, birinin stake ettiği ETH miktarına dayalı olarak bir bloğu sonlandırmak için rastgele seçilir. Bu, bloktan önce gerçekleşir, bu nedenle başka hiçbir staker aynı bloğu sonlandırmaya çalışmaz ve sonuçta Ethereum'un enerji tüketimini yaklaşık %99,95 oranında azaltır.

Ethereum Alınır Mı?

PoS, PoW Ethereum kapsamında madencilere yılda 5,4 milyon ETH ihraç ettiği için blockchaininin ekonomisini de iyileştirecek. PoS ile yılda yaklaşık 0,5 milyon ETH verecek. Bu, enflasyonu düşürecek ve her bir işlem için ücretlerin bir kısmı yakılacağından, arzı dengeleyecek ve Ethereum deflasyonist hale gelecek.

Ethereum geliştirme ekibi, 8 Haziran'da Ropsten test ağında (testnet) ilk "The Merge" testini başarıyla gerçekleştirdi. Test ağları, geliştiricilerin yeni özellikleri canlı blockchain ağına veya ana ağa uygulamadan önce test etmelerine olanak tanıyan bir blockchainin etkili kopyalarıdır.

ETH fiyatı, yıla 3.683,05 dolardan başladı ve 4 Ocak'ta 3.876,79 dolara yükseldi. Ardından 24 Ocak'ta kripto piyasaları düşmeye başladığından ETH 2.172,30 dolara indi. Terra çöküşüyle ​​birlikte, ETH fiyatı 12 Mayıs'ta 2.000 dolar seviyesinin altına düştü. 18 Haziran'da 896 dolara kadar inen Ethereum fiyatı 020'nin sonundan bu yana en düşük seviyesine inmişti.

CoinCodex tarafından derlenen teknik analiz, ETH fiyatına ilişkin kısa vadeli duyarlılığın yazının yazıldığı sırada (24 Haziran) düşüşte olduğunu söylüyor. ETH 21, 50 ve 100 günlük hareketli ortalamaların (MA) altında işlem görüyor ve genel bir düşüş eğilimi gösteriyor. Kısa vadeli bir ayı piyasası rallisine işaret edebilecek 10, 5 ve 3 günlük MA çizgileri ise aşılıyor. Analistlere göre Ethereum fiyatı mevcut negatif görünüm sebebiyle 736 dolara kadar düşebilir. Wallet Investor ise 2022 yılı için Ethereum’a 2.196 dolarlık bir hedef belirliyor. 2023 sonuna kadar ise 3.800 dolar aişaret ediliyor. Peki ya 2025 yılı fiyat tahmini? 2023 tahmini ise 7.084 dolar seviyelerindedir. GovCapital analistlerine göre ise 2022 tahmini 2.184 dolar ve 2025 beklentisi 11.353 dolardır.

Sonuç olarak uzmanlar kısa vadede ciddi bir toparlanma ön görmüyor hatta düşüşün devam edebileceği endişesini taşıyor. Ancak yeterince uzun vadeli yatırımcılar için uzmanların verdiği hedefler %500 ile %1000 arasında kazanç fırsatlarına işaret ediyor.

Elbette geleceği görmek güç, Ethereum yatırımcılarının 2025 yılında kesin bir kazanca ulaşacağının da garantisi yok ve yatırımcılar kendi risk profillerine göre kapsamlı araştırmalarını yaparak hareket etmelidir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article