Bu Gelişmelerle Bu Altcoinin Fiyatı Aya Çıkabilir: Gas Fee’ler Giderek Düşüyor!

2 years ago 114

Ethereum (ETH) ağındaki gas fee’ler düşüşleriyle bugün dikkat çekiyor. Yatırımcılar, bugün 1 doların altında gas fee ile işlem yapıyor ve düşüş sevindiriyor. Uzmanlar, bu işlem ücreti düşüşüyle Ethereum (ETH)’nin fiyatının olumlu yönde etkileneceğini bildiriyor ve artışlar bekleniyor.

Gas Fee ve Ethereum

Kripto ekosisteminde hem yerel tokenıyla hem de ağını kullanan birçok NFT projesiyle dikkat çeken Ethereum, ekosistemini giderek büyütüyor. Bu yazı yazılırken ise Ethereum (ETH), son 24 saatteki %3,3 yükselişiyle yaklaşık 2.790 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar eğer gas fee’ler daha da düşerse Ethereum (ETH) ağındaki işlemlerin artacağını ve ETH’nin fiyatının 30.000 dolara kadar çıkacağını belirtiyor.

Gas fee’ler kripto işlemleri için önemli bir öncelik olarak biliniyor. Özellikle ağdaki yoğunluğa bağlı olarak bu ücret artıyor. Dolayısıyla yatırımcılar, işlem yapmadan önce gas fee’yi kontrol etmezse, işleminden daha büyük ücretle gas fee ödeyebiliyor. Ethereum ağında gas fee’deki bu düşüşler, birçok NFT projesi sahibini bu ağa yönlendirebileceği gibi ETH’nin fiyatını da arttırabilir hatta belki de ETH, Bitcoin (BTC) ile yarışabilir.

ETH 45.000 Doları Bulur mu?

Hali hazırda Ethereum, NFT koleksiyonları tarafından en çok tercih edilen ağ olarak biliniyor. Buna gas feelerin de düşüşü eklenirse Ethereum ağı NFT koleksiyonlarındaki hakimiyetini altın harflerle yazdırabilir. Ancak yeni eklenecek projeler ve işlemlerin artması, işlem hızını düşürebilir ve yoğunluk kaynaklı tekrardan gas fee artışına sebebiyet de verebilir. Ancak altyapıda yapılacak güncellemeler ile ETH, gas fee’leri giderek çekerse ETH’nin fiyatını ciddi anlamda etkileyebilir.

Bazı analistler, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 100.000 dolara, Ethereum’un ise yıl sonuna kadar 45.000 dolara ulaşacağını bildiriyor. Ancak bu gelişmeyle beraber belki de bu yıl sonuna kadar kalmayabilir ve ETH yatırımcıları karlı günlerine erken ulaşabilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article