Bu Gösterge Bitcoin’de Başka Bir Düşüş Sinyali Mi?

2 years ago 96

Lider kripto para birimi yaşadığı on artış ile yatırımcıların içine bir su serpti ve fiyat dün 23.000 dolar sınırına merdiven dayadı. Ancak analistlere göre alım gücünün ve işlem hacminin olmaması Bitcoin’in yeni bir düşüş başlatacağını gösteriyor olabilir.

Bitcoin Fiyatı

Bitcoin’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı tüm yükseliş hamleleri beraberinde yeni bir düşüşü getirdi ve 19.200 dolarlık dip seviye her seferinde yeniden test edildi. Dolayısıyla bu ani yükselişlerin hiç biri yeni bir ralli başlatamadı.

Lider kripto para birimi 18 Haziran’da 17.620 dolar seviyelerine kadar geriledikten sonra şu an için bu seviyeyi ayı piyasasının dibi olarak belirledi ve sonrasında 18.000 dolar ile 23.000 dolar aralığında volatil hamleler sergilemeye başladı. Yazının kaleme alındı sırada ise BTC 22.000 dolar üzerinde işlem görüyor.

Analistlere göre tarihsel veriler değerlendirildiğinde Bitcoin bir ralli başlatmadan önce bir kez daha yeniden 19.200 dolarlık seviyeyi ve hatta bazı analistlere göre 18.000 doları test edebilir. Analistler bu durumun ralli öncesinde yaşanmasının ise sağlıklı olabileceğini düşünüyor.

Ayrıca yapılan açıklamalara göre bear flag’ler keskin düşüş trendlerinde hareket eden varlıklar için en yaygın modellerden biri ve başka bir yükseliş veya düşüşten önce piyasanın "soğuması" gerektiğinde ortaya çıkar

Ethereum Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Merge güncelleme tarihinin paylaşılmasının ardından, Ethereum %30'luk gözle görülür bir artış yaşadı ve Lido Finance gibi yükseltmeden yararlanacak projelerin token’larının da %200’lere varan artışlar kaydettiği görüldü.

Bunlara ek olarak Ethereum son 1 hafta içinde %45 gibi bir artış kaydetti ve piyasaya liderlik ettiği görülüyor. Bitcoin ise son 1 haftada %11 gibi bir artış yaşadı. Buna ek olarak son 1 haftada piyasa değeri bakımından ilk on kripto para birimi içinde Solana’nın (SOL) da dikkatleri çektiği ve %33 oranında artış yaşadığı ifade edilebilir.

Read Entire Article