Bu Göstergeye Göre 8 Haftadır Düşen Bitcoin’de Yükseliş Yakında Başlayabilir

2 years ago 88
Okuma Süresi: 2 Dakika

Bitcoin‘in Mayıs ayındaki performansı, en büyük kripto para biriminin art arda sekiz negatif haftalık kapanış yapmasıyla daha önce görülmeyen koşulların görülmesine neden oldu. Bazı yatırımcılar ellerindeki varlıklarının neredeyse tamamını satarken, bazıları Bitcoin’in yavaş yavaş aşırı satıma girdiğini ve yakında yeniden yükselişe geçebileceğine inanıyor.

Daha Önce Hiç Görülmedi

Bitcoin’de art arda sekiz haftalık negatif kapanış trader’ların ve yatırımcıların daha önce görmediği bir şey ancak en büyük kripto para biriminin fiyat grafiğine göre bu negatiflik 2020’nin Kasım ayında Bitcoin’de başlayan büyük rallinin bir sonucu.

Tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) geri döndüğümüzde, Bitcoin YTD kazancının neredeyse yüzde 300 arttığını ve fiyatın yaklaşık 70 bin dolara çıktığı görülüyor. 2020 ve 2021 arasındaki söz konusu boğa koşusu en büyük kripto para biriminin ticaret tarihinde gördüğü en uzun boğa koşusuydu. 2020-2021 rallisi, 2017’de görülen boğa koşusundan neredeyse iki kat daha uzun sürdü.

Aşırı Satım Göstergesi

Günlük ve gün içi zaman dilimlerine bakıldığında yılın başından bu yana yoğun satış baskısı altında olan Bitcoin’in aşırı satım bölgesine girdiği görülüyor. Ancak haftalık grafikte Bitcoin‘in 2021’in Kasım ayındaki aşırı alımdan sonra zar zor aşırı satım bölgesine girdiği görülüyor.

Ardışık haftalık mum sayısı aşırı satım/aşırı alım göstergesi olarak kabul edilebilirken, piyasanın durumunu belirlemenin ana yolu Göreceli Güç Endeksi’dir (RSI). Teknik göstergeye göre RSI şu an için 35 değerinin çok altında hareket ediyor. Bu da analiz edilen varlığın çok az aşırı satımda olduğu ve ufukta ani bir geri dönüş olmadığı ancak bu yolda ilerlendiği anlamına geliyor.

Bitcoin için en yakın destek çizgisi yaklaşık 27 bin dolar civarında bulunan 200 haftalık hareketli ortalamadan geçiyor. En büyük kripto para birimi yazım sırasında 29 bin dolardaki desteği test ediyor ve aşağı yönlü bir kırılımla doğrudan yukarıda belirtilen desteğe doğru yönelim görülebilir.

Read Entire Article