Bu Haber, Bitcoin ve Altcoin’lerdeki Artışı Destekledi! İşte ABD’den Yapılan Açıklamalar

2 years ago 115
Bu Haber, Bitcoin ve Altcoin'lerdeki Artışı Destekledi! İşte ABD'den Yapılan Açıklamalar

Kripto para piyasası dün akşam saatlerinde Ukrayna Rusya arasındaki bir gelişmeden dolayı hızlı bir artış başlattı ve fiyat 40.000 doların üzerine yükseldi. Ancak ABD başkanı Biden’ın kriptoyla ilgili yürütme emrinin ayrıntılarının sızdırılmasıyla birlikte artış hız kazandı.

İşte Bitcoin ve altcoin‘lerdeki artışı destekleyen o haber ve detayları…

Biden’ın Kripto İle İlgili Yürütme Emrinin Ayrıntıları Sızdırıldı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen‘ın Başkan Joe Biden‘ın dijital varlıklarla ilgili yürütme emriyle ilgili yaptığı açıklama, sektördeki riskleri ele alırken inovasyonu destekleme çabalarını gerektiriyor.

Yellen’ın açıklaması sabahın erken saatlerinde yanlışlıkla yayınlandı ve hızlı bir şekilde silindi, ancak yayınlanan bu açıklamalar bir web arşivine yakalandı. Başkan Biden’ın yakında yayınlanacak olan yürütme emrinin ayrıntılarına ilişkin erken bilgiler dün akşam saatlerinde yanlışlıkla yayınlandı.

Kripto paralar ile ilgili yürütme emri, “dijital varlık politikasına koordineli ve kapsamlı bir yaklaşım” çağrısında bulunacak. Yellen’ın açıklamasında, yürütme emrinin “ulus, tüketiciler ve işletmeler için önemli faydalar sağlayabileceğini” belirtilirken açıklamalarının devamında şu ifadeler yer aldı;

“Ayrıca yasa dışı finansmanla ilgili riskleri ele alacak, tüketicileri ve yatırımcıları koruyacak ve finansal sisteme ve daha geniş ekonomiye yönelik tehditleri önleyecek.”

Yellen ayrıca, Hazine Departmanının dijital varlıkları anlamayı ve bunları icra emri parametreleri dahilinde nasıl düzenleyeceğini öğrenmede atacağı bir sonraki adımı da özetledi.

Öte yandan kurumlar Hazine’ye bu çabalarında yardımcı olmak için, “paranın ve ödeme sistemlerinin geleceği hakkında” bir rapor oluşturmak için işbirliği yapacak.

Hazine ayrıca “uygun güvencelerin” mevcut olup olmadığını belirlemek için Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’ni de toplayacak. Bu çabalar, Yellen’ın departmanının halihazırda Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Denetçiliği Ofisi (OCC) ile stablecoin’lerle ilgili olarak üstlendiğini söylediği devam eden çalışmalara eklenecek.

Yürütme Emrinin Küresel Etkileri Olabilir

Açıklamada, “sağlam standartlar ve eşit şartlar sağlamak için uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışacağız” şeklinde yürütme emrinin küresel etkileri olacağı öne sürüldü.

Yellen ayrıca Hazine’nin yatırımcı koruma grupları ve çeşitli uzmanlarla çalışmaya devam edeceğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Hazine daha adil, daha kapsayıcı ve daha verimli bir finansal sistemi teşvik etmek için çalışırken, yasadışı finansmana karşı devam eden çalışmalarımızı geliştirecek ve finansal istikrar ve ulusal güvenliğe yönelik riskleri önleyecektir.”

Read Entire Article