Bu Hafta En Çok Kazanan Altcoin’de 2 Kritik Gelişme: Yola Devam!

2 years ago 91

 Bitcoin (BTC) kısır bir döngü içerisinde hareket ederken, bazı altcoin'ler ise güncellemeler ve yakımlar sayesinde ivme kazanıyor.

Chiliz (CHZ) Rallisi: Güncelleme ve İtalya Müjdesi!

Kripto para piyasası yerinde sayarken, Chiliz (CHZ) son günlerde büyük oranda değer kazanmayı başardı. CoinMarketCap verilerine göre, CHZ fiyatı son yedi günde  %46 artış kaydetti. Böylelikle, Chiliz ilk 100 kripto para birimi arasında artış oranı bakımından zirveye oturdu. CHZ, son 24 saatte %6 yükseldi ve an itibariyle 0,2231 dolardan işlem görüyor. Günün en çok artış kaydeden kripto para birimi ise  %17'lik ralli ile Celsius (CEL) oldu.  Ethereum ekosistemi üzerinde oluşturulan ve bir ERC-20 tokeni olan Chiliz, spor ve eğlence kuruluşlarına, izleyicileriyle etkileşim kurmalarına ve onlardan para kazanmalarını mümkün kılmak  için blockchain tabanlı araçlar sunar. Kullanıcılar platformu kullanarak, FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain ve Manchester City dahil olmak üzere spor endüstrisindeki dünyanın önde gelen takımlarından bazıları için yönetim ve karar alma süreçlerine katılabilirler.

Chiliz'in kurucusu ve CEO'su, Alexandre Dreyfus popüler seyahat rehberi Webcity ve ayrıca Winamax ve Chilipoker gibi çevrimiçi poker projeleri dahil olmak üzere web tabanlı şirketler geliştirme konusunda 20 yıldan fazla deneyime sahip bir isim.  Chiliz, 15 Ağustos'ta platformun resmi Twitter hesabında duyurulduğu üzere, Scoville test ağının 5. aşaması olan Pequin güncellemesi yakında hayata geçecek. Son dönemde güncelleme haberleri, altcoin fiyatlarına ivme kazandırıyor. Daha yakın zamanlarda, kurucu ve CEO Alexandre Dreyfus, platformun İtalya'da faaliyet göstermek için gerekli izini aldığını duyurmuştu. İtalya gibi futbolun ön planda olduğu bir ülkede faaliyet göstermek, Chiliz için kritik önem teşkil ediyor. Bu gelişmeler, CHZ fiyatını daha yüksek seviyelere taşıyabilir.

Resesyon Riski, Devam Ediyor

Uzmanlara göre, kripto para piyasası hala olgunlaşma evresinde ve küresel ekonomide meydana gelen olaylardan önemli ölçüde etkileniyor. Bitcoin’in Nasdaq ile yüksek korelasyonu somut bir örnek. Geleneksel piyasalar resesyon riski yaşarsa, kripto para piyasası da bu felaketin içine sürüklenebilir. Kripto piyasası, tıpkı geleneksel piyasa gibi, ekonomik kriz veya resesyon riskinden muaf değildir. Doğal olarak, bir resesyon sürecinde kripto piyasasında en çok etkilenenler, hem bireylersel hem de kurumsal yatırımcılar olacaktır.

Ne yazık ki, çoğu yatırımcı, özellikle de bireyler için, kripto yatırımı “yüksek riskli” olarak kabul edilir. Bu yüzden, resesyon riskinde piyasada büyük bir satış baksısı ve tasfiye meydana gelecektir.  Panik satışı sonrası, Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler daha önce görülmemiş oranda düşüş yaşayacaklardır. Bloomberg raporuna göre, birçok Bitcoin madencisi şimdiden borç batağına saplanmış durumda. Ayrıca, sektörde birçok insan işini kaybetmeye başladı.

Read Entire Article