Bu Hafta Kripto Paraları Etkileyecek Gelişmeler! Altcoinler Neden Düşüyor?

2 years ago 83

Kripto para yatırımcıları için kritik bir haftaya girdik pazar gününe kadar birçok önemli gelişme bizi bekliyor olacak. Volatilitenin bu hafta yükseleceğine dair çok sayıda uyarı yapmıştık. Nitekim öyle de oldu. Geçtiğimiz hafta 24.200 dolar direncini aşan Bitcoin (BTC) bu bölgede tutunamadı ve kademeli olarak geri çekilme başladı.

Kripto Paralar

Tesla’nın Bitcoin (BTC) satışı ve makro ekonomik gelişmeler sebebiyle piyasa bir miktar geri çekildi. Bitcoin’in yaşadığı kayıplar altcoinlerde daha ciddi şekilde hissediliyor. BTC yazı hazırlandığı sırada 21.870 dolardan alıcı buluyor. İşlem hacmi %14 artarken fiyat %3 civarında düşüş yaşadı. Bu hafta yaşanacak gelişmeler öncesi yatırımcılar daha fazla riske girmemek için satışa yöneliyor. Tüm kripto paraların toplam değeri ise halen 1 trilyon doların üzerinde bulunuyor.

Ethereum ise 1.500 dolardan alıcı buluyor, son 7 günlük kazançlar ise %3’e kadar düştü. Dün 1,01 trilyon dolara kadar yükselen kripto pazarı bugün yaşanan geri çekilme ile daha büyük kayıpların sinyalini veriyor olabilir. Yatırımcıların 1 trilyon doların altında hızlı düşüşlere hazırlıklı olması gerekir.

Kripto Paraları Etkileyecek Gelişmeler

Bitcoin, Ethereum ve diğer büyük kripto para birimlerinin fiyatı, Federal Rezerv'in gösterge faiz oranını yaklaşık otuz yılın en büyük artışı olan %0,75 oranında artırması beklendiğinden pazartesi günü düştü. En son fiyat hareketi, salı günü başlayacak ve ABD merkez bankasının faiz oranlarını 75 baz puan daha artırmasıyla tamamlanması beklenen iki günlük Federal Rezerv toplantısı öncesinde geldi. Fed yetkilileri, haziran ayındaki 75 baz puanlık artış da dahil olmak üzere, bu yıl gösterge kısa vadeli borçlanma oranlarını yüzde 1,5 oranında artırdı.

Fed büyüyen enflasyonu frenlemek için faiz artışlarını ana silah olarak görüyor. İlginç bir şekilde, ABD enflasyonu, Fed'in Mart ayında oranları artırmaya başlamasından bu yana hızlandı. Faiz artışları genellikle önden fiyatlandığı için bu hafta yaşanan geri çekilme beklenen bir gelişmeydi. Ancak FED sürpriz yaparak 100 puanlık artışa giderse Bitcoin fiyatı yeniden 20.000 doların altına sarkabilir. Son toparlanma rallisinin temelinde FED’in bu toplantıda 100 bp artışı rafa kaldırdığı söylentileri vardı.

Yarın saat 23:00’da Google ve Microsoft kazanç raporu açıklanacak. Çarşamba günü aynı saatte ise Meta kazanç raporlarını göreceğiz. Perşembe günü de Amazon ve Apple raporları gelecek. Kripto paralar hisse senetleriyle uyumlu hareket ettiği için bu şirketlerden bir veya birkaçından gelen beklenmedik rakamlar piyasada daha büyük bir dalgalanmayı tetikleyebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article