Bu Hafta Neler Olacak? Kripto Paralara Direkt Etki Edecek Gelişmeler!

2 years ago 108

Haziran ayının son haftasına başladık, oldukça önemli gelişmeleri önümüzdeki 14 gün içinde yaşayacağız. Kripto para yatırımcıları bu önemli tarihleri not alarak “ani” olduğunu düşündükleri fiyat hareketlerinin “asıl” sebebini daha görebilir. Peki bu hafta kripto para yatırımcılarını ilgilendiren ne gibi gelişmeler olacak?

Kripto Paralar İçin Önemli Gelişmeler

Zayıf hacimli de olsa hafta sonu altcoinlerde çift haneli yükselişlere şahit olduk. Fakat Bitcoin 22.500 doların altında bir haftalık kapanış yaptı. Yani zayıf toparlanmanın tersine dönmesi için şartlar zaten müsaitti. Bugün 16:30’da ABD piyasalarının açılışının ardından Bitcoin fiyatı teknoloji hisse senetlerinin düşüşünü sert biçimde takip etti.

Bu hafta kripto paralar için son derece kritik bazı gelişmeler yaşanacak. Öncelikle Çarşamba günü Türkiye saatiyle 16:00’da FED Başkanı Powell, ECB (Avrupa Merkez Bankası) Forumunda konuşacak. Burada yapacağı açıklamalarda farklı şeyler söylenmesi beklenmiyor. Enflasyonu indirme konusunda kararlı olan Powell, bu yıl faiz artışlarına devam edeceklerini zaten açıklamıştı. Son gelen veriler de enflasyonun düşüşe geçmediğine işaret ediyor. Enflasyon demişken, bu ayın en önemli gelişmelerinden biri Perşembe günü 12:30’da (Türkiye saatiyle) açıklanacak. Enflasyon verisinin Bitcoin ve kripto paraların fiyatına direkt etki etmesi bekleniyor.

Cuma günü ise SEC, Bitwise Spot Bitcoin ETF başvurusu için kararını açıklayacak. Gensler tarafından yapılan son açıklamalara bakılırsa regülasyonlar netleşmeden Spot Bitcoin ETF onayını görmemiz imkansıza yakın.

Kripto Paralar Yükselir Mi?

Temmuz ayının ilk haftasında Grayscale Spot Bitcoin ETF’i için kararın açıklanması bekleniyor. Grayscale eğer onay verilmezse bunu mahkemeye taşıyacaklarını açıklamıştı. Kısa vadede kripto paralarda net bir geri dönüş görmemiz Spot ETF onayı gibi büyük bir habere bağlı. Peki SEC bunu onaylar mı? Kripto para yatırımcıları Temmuz ayında bir onayın ardından büyük bir rallinin başlamasını umuyor. Ancak konuya tarafsız yaklaşırsak buna ihtimal vermek oldukça güç.

Powell tarafından yapılacak konuşma ve Perşembe günü açıklanacak enflasyon verisi kripto paraları büyük ihtimalle baskılamaya devam edecek. Yani bu hafta sert düşüş hareketlerini yeniden görmeye başlayabiliriz. Yatırımcıların yüksek volatiliteye karşı kendi risk profillerine göre önlemlerini alması gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article