Bu Hafta Yaşanacak 6 Önemli Gelişme! Kripto Paraları İlgilendiriyor!

1 year ago 84

Geçtiğimiz hafta Pazar günü aynı saatlerde haftanın önemli gelişmelerini duyurmuştuk. Önemli olaylarla Bitcoin fiyatında anlık hareketlere neden oldu. Bitcoin fiyatının ve doğal olarak altcoinlerin yakından izlediği dolar endeksi, paylaştığımız makro-ekonomik gelişmelere bağlı olarak yükselip düşmektedir. O halde haftanın önemli gelişmelerine ve beklentilerine göz atalım.

Haftanın Önemli Gelişmeleri

Fed toplantısı öncesindeki son haftaya artık giriş yapıyoruz. Aralık ayındaki toplantıda 50bp artış sinyali veren Powell ve üyeler halen gelmekte olan verileri yakından izliyor. Aralık ayının en kritik haftası 12-18 Aralık olsa da toplantı öncesi gelecek veriler ve açıklamalar da hayati önem taşıyor. Peki bu haftanın kripto paraları da ilgilendiren önemli gelişmeleri neler?

5 Aralık Pazartesi

  • 04:45 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Konuşacak
  • 17:45 ABD Hizmet PMI (Beklenti 46,1)
  • 18:00 İmalat Dışı PMI (Beklenti 53,1, Önceki 54,4)

8 Aralık Perşembe

  • 15:00 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Konuşacak
  • 16:30 ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma (Beklenti 230.000, Önceki: 225.000)

9 Aralık Cuma

  • 16:30 Kasım Ayı ABD Üretici Enflasyonu (ÜFE) (Beklenti: %0,2)

 Ayrıca 6 Aralık tarihinde Chainlink özelinde staking lansmanı başlıyor. Bu LINK fiyatını etkileyebilir.  Ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı tarafından yapılacak açıklamalar dolar endeksini etkileyebilir. DXY yazı hazırlandığı sırada 104,5 seviyesine düşmüştü.

Kripto Paralarda Beklenti

Özellikle işsizlik ve ÜFE verileri Bitcoin fiyatı üzerinde büyük ölçüde etkili olacak. Fed toplantısı öncesinde açıklanan veriler, enflasyonun durumu ve ekonominin soğuyup soğumadığıyla alakalı Fed yetkililerine fikir verecek. Fed yetkilileri ekonominin soğumasını ve enflasyonun kademeli olarak düşerek %2 hedeflerine ulaşmayı umuyor. Önden yüklemeli faiz artışları tarihte nadir görülür bir hızda yapıldı. Ekonomide son yaklaşık 1 senedeki faiz artışlarının etkisi görülmeye başlandı. Üyelerin yaptığı açıklamalara göre önümüzdeki dönemde de etkilerin yankıları hissedilmeye devam edecek.

Kripto paralar için Aralık ayında bir Fed müjdesi beklenmiyor. Faiz artışını es geçme niyeti olmayan Powell büyük ihtimalle 50bp artış yaptıktan sonra eğer piyasa verilerinde iyileşme olmazsa aynı hızda devam edebilecekleri tehditlerinde bulunacak. Yine de enflasyonda ciddi bir sıçrama olmazsa Fed’in mevcut pozisyonu 2023 ikinci çeyrek sonuna kadar biraz daha sakin kalmak gibi görünüyor. Enflasyon verilerindeki iyileşme 2023 yılında kripto paraların çok daha etkileyici yükselişler yaşamasına neden olabilir.

Read Entire Article