Bu İki Coin Arasındaki Farkı Bilmeden Yatırım Yapmak İstemeyeceksiniz!

2 years ago 96

LUNA ve UST'nin çökmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Bu süre zarfında, LUNA'yı canlı tutma planı da dahil olmak üzere önemli değişiklikler oldu. Bu durum, LUNA 2.0 ve LUNA Classic'in ortaya çıkışıyla ile sonuçlandı.

LUNA çöküşünde büyük kayıplara uğrayanların çoğu projeden uzaklaştı. Ancak, hala kurtuluş arayanlar ve LUNA küllerinden yeniden doğarken bundan yararlanmak isteyenler var. Hangi tarafta olursanız olun LUNA 2.0 ile LUNA Classic arasında ayrım yapmak önemlidir.

LUNA 2.0 ve LUNA Classic Arasındaki Farkı Anlama

Terra ayrışması, ağı canlı tutmayı amaçlıyordu. Ayrışma, şimdi LUNA Classic veya LUNC olarak adlandırılan orijinal LUNA'nın olmasını sağladı. UST'nin sabitlenmesini denemek ve sürdürmek için aşırı para basımı nedeniyle arzı yaklaşık 6,5 trilyon tokene ulaşan dolaşımdaki arza şişirilen LUNA'dır. Aynı zamanda, dolaşımdaki 210 milyon LUNA arzı çok daha düşük olan LUNA 2.0'ın yaratılmasıyla sonuçlandı.

LUNA 2.0, mint ve burn mekanizmasıyla desteklenen bir stablecoine sahip değil. Bu arada, gelecekteki saldırıları önlemeye yönelik çabalardan biri olarak Anchor protokolünün işlevselliğini sınırlamak için Prop 29 adlı bir teklif kabul edildi.

LUNA 2.0, düşük dolaşımdaki arzı ve daha yüksek işlem hacimleri nedeniyle kağıt üzerinde daha popüler görünüyor. Son 24 saatte günlük işlem hacmi 398 milyon dolar olurken, LUNC günlük işlem hacmi 193.7 milyon dolar oldu.

LUNA Classic’in Wild Card’ı Ona Bir Avantaj Sağlayacak Mı?

LUNA 2.0, piyasaya sunulduğundan beri şu ana kadar %80'den fazlası dolaşıma katılmış durumda. Öte yandan, LUNC'nin Mayıs ayındaki çöküşü, son derece düşük fiyatlarla satın alma fırsatı sundu. Tek dezavantajı, özellikle büyük ölçüde şişirilmiş arzla birlikte, toparlanma için çok az umut olmasıydı. Bununla birlikte, LUNC'nin Wild cardı, topluluğunun yakın zamanda 653 milyar LUNC'nin yakılmasını onaylayan PROP 3568 adlı bir teklifi kabul etmesi olarak görülüyor.

Zincir üstü ölçümler de LUNC'nin yükseliş fiyat hareketinden yana görünüyor. Örneğin, balinalar tarafından tutulan arzı, 7 Haziran'da aylık en düşük seviye olan %46.28'e düştü. Ancak, o zamandan beri %46,55'e yükseldi. Bu, balinaların arz yanmasından yararlanmak için ellerindeki miktarı arttırdıklarını gösteriyor.

LUNC'nin sosyal hacmi ve sosyal hakimiyeti de bu hafta aktivitede önemli bir artış kaydetti. Bu, büyük ölçüde, kurtarmaya yönelik teklifler gibi kripto para biriminin arkasındaki artan faaliyetten kaynaklanmakta. LUNA 2.0 ayrıca balinalar tarafından tutulan arzda 7 Haziran'da %46,33'ten yazının yazıldığı sırada %46,55'e yükseldiğini gördü.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir  
Read Entire Article