Bu İki Dev Meme Coin İçin Parlak Günler Ne Kadar Yakın?

2 years ago 99

Geçen hafta boyunca, Shiba Inu memecoin'in getirileri %48'e dayanırken, rakibi Dogecoin sadece  %26'lık bir kazanç elde etti. Her ne kadar iki coin için yükseliş görülmüş olsa da memecoinler ihtişamlı günlerinin hala yakınında bile değiller gibi duruyor.

Shiba Inu, Dogecoin’i İkiye Katladı

Ayın başlarında piyasa genelinde kripto çöküşünden bu yana, hem DOGE hem de SHIB, temellerini yeniden kazanmaya çalışıyor. Bununla birlikte, ikisi için de bu süreç sonrasındaki en iyi yükseliş gözlemlendi.

Şu anda, Shiba Inu'nun fiyatı geçen hafta %48 artışla 0.00001187 dolar civarında işlem görüyor. Aşağıdaki grafik, memecoinin son beş gündeki değerindeki eğilimi göstermekte.

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Shiba Inu düşüşten kurtuldu ve geçen ay yaklaşık %1,5 arttı.

Şimdi Dogecoin'e sıra geldiğinde, OG memecoinin fiyatı, yazı yazılırken geçen hafta %26 artışla 0.0732 dolar civarında işlem görüyor.

İşte son otuz gün içinde madalyonun değerinin nasıl değiştiğini gösteren bir grafik:

Grafikten, Dogecoin'in ayın başlarındaki piyasa çöküşünden hala tam olarak kurtulmadığı görülüyor.

Geçtiğimiz ay olumlu kazanımlar elde eden SHIB'den farklı olarak DOGE, aylık yaklaşık eksi %7'lik getiri ile hala kırmızıda yer alıyor.

Bu nedenle, Shiba Inu'nun bu dönemde orijinal memecoin ritmine sahip olduğu görülüyor. Ancak kripto paralar, örneğin son üç ay gibi daha uzun zaman dilimlerinde nasıl karşılaştırılır bunu bir inceleyelim.

Bu dönem için, her iki kripto para biriminin de yatırımcıları yaklaşık %50 zarardayken, oldukça benzer getiriler elde etmiş gibi görünüyor.

Son altı ayın daha da geniş bir zaman ölçeğine bakıldığında, memecoinler yine yaklaşık olarak aynı getiriye sahip ve yaklaşık %49 civarında zarardalar.

SHIB ve DOGE Piyasa Değeri Açısından

Herhangi bir kriptonun “piyasa değeri”, dolaşımdaki toplam madeni para sayısının mevcut fiyatla çarpımı olarak tanımlanır.

Dogecoin şu anda en iyi kripto listesinde 10. sırada yer alıyor, yani şu anda piyasadaki tüm kriptoların en büyük onuncu sırada.

Aşağıdaki tablo, SHIB ve DOGE'nin piyasa değerlerinin birbirleriyle nasıl karşılaştırıldığını göstermektedir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article