Bu İki Otomotiv Devi, İki Farklı Yaklaşımla Metaverse Giriş Yapıyor! İşte Detaylar

2 years ago 124
Bu İki Otomotiv Devi, İki Farklı Yaklaşımla Metaverse Giriş Yapıyor! İşte Detaylar

Metaverse‘e yönelik adımlar atmak, büyük markalar ve şirketler arasında bir trend haline geldi. Öyle ki bu kez dünyanın en büyük iki otomobil üreticisi olan Nissan ve Toyota’nın dikkatini çekti.

Nissan ve Toyota Metaverse’e Giriyor

22 Nisan’da Japon otomobil üreticileri Nissan ve Toyota, kullanıcılarına yeni sanal deneyimler sunmak, dijital etkinlikler düzenlemek ve sanal müşteri hizmetleri ofisleri oluşturmak için Metaverse’e hamlelerini duyurdular.

Japon gazetesi Nikkei Asia’ya göre, her iki şirket de, video oyun geliştiricisi VRChat ile olan ortaklıkları sayesinde, sanal gerçeklik (VR) kullanımıyla otomobillerinin sürükleyici sergilerini sunarak Metaverse’de yenilik yapmaya çalışıyor.

Nissan ve Toyota Metaverse’e Nasıl Yaklaşıyor?

Nissan, müşterileri için sanal gerçeklik odaları oluşturmaya odaklanmayı hedeflerken, buna karşılık Toyota, personeli için avatarlarını kullanarak teknik gelişmeleri tartışabilecekleri ofisler oluşturarak uzaktan çalışma ortamlarına odaklanacak.

Başka bir deyişle, şimdi Toyota‘nın bazı çalışma toplantıları fiziksel değil, Metaverse‘de olacak. Bir şirket temsilcisine göre, bu yeni çalışma alanı, koronavirüsün neden olduğu sorunlar sonucunda ortaya çıktı.

Temsilci, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Koronavirüs nedeniyle daha fazla insan evden çalıştığı için, genç çalışanlara ve diğerlerine şirket içinde iletişim seçenekleri sunuyoruz.

Ancak Nissan ve Toyota, yeni ofislerini hangi Metaverse’de açacaklarını henüz resmi olarak açıklamadı. Bu nedenle insanlar merkezi bir ofisi mi yoksa Decentraland gibi merkezi olmayan bir ofisi mi seçeceklerini öğrenmek için beklemek zorunda kalacaklar.

Otomotiv Markaları Dijital Dünyaya Açılıyor

Nissan ve Toyota, Metaverse’in bu yeni trendinde yenilik yapan ilk otomotiv markaları veya şirketleri değil. Volkswagen ve Mercedes Benz gibi diğer şirketler, Metaverse’e girişlerini tanıtmak için Nisan ayı başlarında kampanyalar başlattı ve Volkswagen’in akademilerinden birinde en yeni PS5 ve ileri sürüş dersleri gibi ödüller verdi.

Volkswagen Binek Araçlar pazarlama direktörü Bridget Harpur, metaverse tarafından sunulan bu “yeni evrenin” “tüketici üzerinde olağanüstü bir etki yarattığını”, bu nedenle muhtemelen kullanıcıları ve hayran kitleleri için yeni etkinlikler ve deneyimler yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

Buna ek olarak, Ferrari gibi diğer lüks otomobil üreticileri henüz Metaverse’e yönelik resmi bir adım atmadı.

Read Entire Article