Bu Kripto Para 26 Dolara Kadar Çekilebilir! Büyük Çöküş Riski!

2 years ago 89

En büyük kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 20.800 doların altına düştü. Yatırımcıların bu altcoine dikkat etmesi gerek. Son toparlanma rallisinde ciddi artış yaşayan popüler Ethereum (ETH) rakibi daha derin bir düzeltmeye hazırlanıyor. İlerleyen saatlerde görülebilecek destek seviyeleri neler? Detaylar haberimizde.

Solana (SOL)

BTC’nin kalıcılık sağlayamadığı 24.200 dolar direnci ve ardından gelen Tesla satışı piyasanın genel yönünü aşağıya çevirdi. Solana fiyatı ise 45 dolar direncinde başarısız oldu ve 38,4 dolarlık kritik desteğe geriledi. Beklendiği üzere bu destek korunamadı ve yazı hazırlandığı sırada 35 dolardan alıcı buluyor. Peki sıradaki hedef ne?

Eğer Bitcoin düşmeye devam ederse 32 dolar desteğine kadar düşüş olası görünüyor. FED toplantısı öncesinde sık yaşanan bu geri çekilmeler hususunda geçtiğimiz hafta bir uyarı yayınlamıştık. Temmuz toplantısı bir istisna olmadı ve piyasadaki aşırı iyimserliğin getirdiği köpük eridi.

Solana (SOL) Yorum

Solana fiyatı 14 Haziran'da 26 dolardan geri döndükten sonra istikrarlı bir büyüme gösterdi. Bu artış, 45 doları yeni yerel zirve olarak işaretledi. Haziran ayındaki alım fırsatını değerlendiren yatırımcılar için 45 dolar bölgesi iyi bir kar satışı fırsatı verdi. Son düşüş, uygun bir dirence dönüşebilecek ve satış ivmesini hızlandırabilecek 38,4 dolarlık ara desteği kırdı. Satışların devam etmesi SOL fiyatının hızla 32 dolara kadar gevşemesine sebep olabilir. Ayrıca, satıcılar altcoini bu bölgede tutamazsa ilerleyen günlerde 26 dolar desteği yeniden ziyaret edilebilir.

20 ve 50 günlük EMA'nın altına düşen SOL fiyatı, ayılar için ekstra bir avantaj sunuyor. Ayrıca, bu EMA'lar geçerli bir dirence dönüşebilir ve potansiyel bir rallinin karşılaşabileceği engellerin sayısını artırabilir. Yatırımcıların olası geri dönüş için 38 ve 45, 59 dolar dirençlerini izlemesi gerekiyor. Devam eden düşüşte satışları durdurabilecek destek bölgeleri yukarıdaki gibidir. Bu beklentilerin gerçekleşmek gibi bir zorunluluğu yoktur. Yatırımcıların kendi risk değerlendirmelerini yapması gerekir. Kripto paralar sürprizlerle doludur ve kimse onun bir sonraki adımını %100 başarıyla tahmin edemiyor.

Solana (SOL) 12,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle halen en büyük dokuzuncu kripto paradır. Fiyat %10 düşerken günlük işlem hacmi %13 artış yaşadı. Kısa vadeli SOL yatırımcıları gecikmiş kar satışlarını yapıyor olabilir. Özellikle yarın 21:00’da açıklanacak faiz kararı sonrasında yatırımcılar daha fazla volatilite görebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article