Bu Meme Token Ayı Piyasasında Güçlü Kaldı!

2 years ago 92

Kripto paraların neredeyse tamamı için yıkıcı etkileri olan ayı piyasaları bazı altcoinleri daha az etkiledi. Hatta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha iyi seviyede olanlar bile var. Meme tokenlerin yaşadığı kayıplar başta Dogecoin örneği olmak üzere çok daha fazla oldu. Peki kripto kışının en güçlü kalan altcoinlerinden biri olan SHIB nasıl bir performans gösterdi.

Shiba Inu (SHIB)

Dünyanın en büyük ikinci memecoin'i olan Shiba Inu (SHIB), mevcut ayı piyasasına rağmen yıllık %31,5'lik bir kazancın yanı sıra aylık %11'lik bir artışa tanık oldu. Shiba Inu'nun fiyatıyla ilgili üst üste üçüncü gün yükseliş işaretleri görüldü. Negatif tez çürütüldü ve 6 Temmuz 2022'de SHIB fiyatının kayda değer bir artış göstermesinden bu yana yeni bir olumlu eğilime yol açtı. SHIB fiyatı yazı hazırlandığı sırada 0,00001028 dolarda bulunuyor.

Rakibi Dogecoin (DOGE) ise geçtiğimiz yılın temmuz ayındaki fiyatının yaklaşık %70 altında alıcı buluyor.

Ne Kadar Shiba Inu (SHIB) Yakıldı?

Shiba Inu 2021'de rekor kıran bir yıl geçirdi ve çok az sayıda altcoinin sunduğu kazanç fırsatlarını erken dönem yatırımcılarına sağladı. 2021 yılında kabaca 8 sıfırlı bir fiyata sahip olan SHIB token bugün 4 sıfırlı fiyatıyla en az 1000 kat daha değerli bir fiyattan alıcı bulmaya devam ediyor. Şiddetli eleştirilere ve çok fazla rakibe sahip olmasına rağmen SHIB token, rakibi Dogecoin’i piyasa değerine göre (kısa süreliğine de olsa) gerisinde bıraktı. Bugüne kadar Dogekiller olarak doğan ve Dogecoin’i piyasa değerine göre geçebilen bir token olmamıştı.

Son 24 saatte yaklaşık 66 milyon SHIB yakıldı ve bugüne kadar 410,3 trilyon adet SHIB ölü adreslere gönderilere dolaşımdan kaldırıldı. Toplamda 1 katrilyon arzı olan SHIB, 557 trilyon dolaşım arzına kadar düştü. Buna ek olarak 31 trilyon adet SHIB ise stake edildiği için dolaşımdan çıkarılmış durumdadır.

Shiba ekibi daha fazla token yakarak arzı düşürmenin ve token fiyatını artırmanın yollarını arıyor. Alternatiflerine göre çok daha iyi konumda olan SHIB token yakında kendi metaverse projesini de hayata geçirecek.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article