Bu Metaverse Altcoin Yükseliyor! ABD Hükümeti Harekete Geçti!

2 years ago 76

ABD Hükümeti tarafından atılan adımın ardından popüler metaverse ve P2E odaklı projenin kripto parası yükselişe geçti. Hackerlar bu yılın başlarında Axie'den 600 milyon dolardan fazla para çalmıştı. Ardından Tornado Cash mikserini kullanarak paraları aklayıp Kuzey Kore hükümetinin silah çalışmalarına aktardılar. Fakat ABD’li yetkililer çalınan paranın bir kısmını kurtarmayı başardı.

Axie Infinity (AXS)

AXS token haberin ardından 14 doların üzerine tırmandı. Popüler metaverse tokenin fiyatı yazı hazırlandığı sırada 14,02 dolarda bulunuyor. Çok sayıda yatırımcısı olan ve Türk yatırımcılardan da ilgi gören altcoin bugün 13,26 dolara kadar düşmüştü. Kripto analitik firması Chainalysis bugün yayınladığı raporda ABD hükümetinin bu yılın başlarında Axie Infinity'den çalınan yaklaşık 30 milyon doları geri almasına yardımcı olduğunu duyurdu. Chainalysis'ten Erin Plante, bir blog yazısında, kolluk kuvvetlerinin, son yıllarda birden fazla kripto hırsızlığına karışan Lazarus tarafından çalınan fonları geri alabildiğini söyledi.

Chainalysis raporunda şunlar yazıyor;

“Kuzey Koreli saldırganların elinden 30 milyon dolarlık ganimet kurtarıldı. Bu, Kuzey Koreli bir bilgisayar korsanlığı grubu tarafından çalınan kripto para biriminin ilk kez ele geçirildiğini gösteriyor. Bunun son olmayacağını söyleyebiliriz.”

Axie Infinity (AXS) Saldırısı

Lazarus ekibi Axie'den 600 milyon dolardan fazla çaldı ve gelirlerin çoğunu Tornado Cash aracılığıyla akladı. ABD Hazine Bakanlığı daha sonra Tornado Cash'i kara para aklamayı kolaylaştırdığı için yaptırım listesine aldı. Chainalysis Crypto Incident Response ekibi ABD hükümetinin bu başarısında önemli rol oynadı. Ekip, çalınan fonları gelişmiş izleme tekniklerini kullanarak takip etti ve kolluk kuvvetleri,sektör oyuncularıyla bağlantı kurarak varlıkların dondurulmasını sağladı.

Ele geçirmeler, Axie Infinity'den çalınan toplam fonların yaklaşık %10'unu temsil ediyor (çalınan ve ele geçirilen zaman arasındaki fiyat farklarını hesaba katarak) daha da önemlisi siber saldırganların kripto paralarda at koşturduğu günler artık geride kalabilir.

ABD’li kurumlar blockchain izleme konusunda ekiplerini eğitiyor ve süreçlere daha hakim personelleriyle kriptonun karmaşıklığını aşıyoruz. Umarız bu ve bundan sonra atılan adımlar saldırganlar için caydırıcı olur.

Read Entire Article