Bu Metaverse Projesi Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi! Dev Markalar Katılım Sağlayacak

2 years ago 126
Bu Metaverse Projesi Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi! Dev Markalar Katılım Sağlayacak

Metaverse evreninin hayatımızın her alanında yer edinmeye başlamasıyla birlikte blockchain tabanlı sanal dünya Decentraland (MANA), platformunda ilk kez Metaverse Moda Haftası‘na (MVFW) ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Metaverse’de Moda Haftası

Blockchain tabanlı sanal dünya Decentraland, 24-27 Mart 2022’de gerçekleşmesi planlanan Metaverse Moda Haftası’nın lansmanını duyurdu. Duyuruya göre, Dolce & Gabbana gibi çok sayıda tanınmış moda markası, Selfridges, Tommy Hilfiger, Jacob & Co ve daha fazlası dört günlük metaverse moda etkinliğine katılacak.

Decentraland, bu hamlesiyle birlikte Tommy Hilfiger, Selfridges, Cavalli, Eli gibi dünyanın en tanınmış moda markalarından bazılarının değiştirilemez token’lar (NFT‘ler) biçiminde yapay zeka modasını ve giyilebilir teknolojiyi sergilemek için dört günlük sanal pist gösterilerine ev sahipliği yapacak.

Decentraland, tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda, sanal dünyanın Metaverse Moda Haftası‘nın dijital giyilebilir ürünler sunacağını, sanal podyum gösterilerini sergileyeceğini ve after party’lere ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Decentraland’ın Metaverse Moda Haftası’na, küresel moda endüstrisinde tanınmış pek çok ünlü isim katılacak.

Talep Artıyor

MANA’nın yaratıcı yönetmeni Sam Hamilton, moda meta evren için yeni olmasa da, şık dijital giysilere olan talebin hızla arttığını dile getirdi. Hamilton, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Moda ve haute couture metaverse için yeni değil. Decentraland, giyilebilir avatarların 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana nadir ve talep gören dijital modaların en ileri noktasında yer alıyor.

O zamandan beri, içerik oluşturucular Decentraland giyilebilir cihazlarının hem teknik hem de stil sınırlarını zorluyor ve geçtiğimiz yıl giyilebilir avatar satışlarında 1 milyon doları aşan hızla büyüyen bir ekonomi yarattılar.”

Sürükleyici defile, Decentraland‘ın yeni Lüks Moda Bölgesi’nde gerçekleşecek ve fütüristik görünümlü bir podyuma sahip olacak. Ayrıca açılır metaverse mağazalarına ve afterparty’lere ev sahipliği yapacak.

Bölgenin alışveriş bölgesi sanal pisti çevreleyecek ve şık giyim mağazaları ve dekoruyla tanınan Paris’in ünlü Avenue Montaigne mimarisinden ilham alacak.

Öte yandan Decentraland (MANA), içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %1.98’lik bir düşüşle 2.59 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Read Entire Article