Bu Mümkün Mü? Bitcoin’de 25.000 Dolar Korkusu Başladı! Bakın Grafikler Düşüş İçin Ne Söylüyor!

1 year ago 86

Bitcoin (BTC) 30.000 doları aştı ve boğalar fiyatları bir haftaya yakın bir süre boyunca orada tuttu, ancak satış baskısı sonlara doğru çok yüksekti. Alıcılar yenik düştü ve birkaç kısa vadeli önemli destek seviyesi aşıldı.

Yapının düşüşe geçmesi daha fazla kaybın yaşanabileceği anlamına geliyordu. USDT (Tether) baskınlığı yükseldi ve yatırımcıların stablecoin'e kaçtığını gösterdi. Satış baskısı devam ederse, BTC'nin bir sonraki yüksek zaman dilimi desteğine 25.200 dolara düşmesi muhtemel olabilir.

Bitcoin Yükselişi Bitti Mi?

Dört saatlik yükseliş piyasası yapısı, 17 Nisan Pazartesi günü BTC'nin 29.660 dolar ile bir önceki en düşük seviyenin altına düşmesiyle bozuldu. 29.104 dolara düşüşü 30.400 dolarda daha düşük bir tepe oluşumu takip etti. Geçtiğimiz birkaç gün boyunca RSI da düşüş ivmesi gösterdi. Aşırı düşüş eğilimini belirtmek için yazım sırasında 25'teydi.

29.600 dolar ve 28.700 dolar, yakın vadede direnç olarak hizmet etmesi beklenebilecek iki eski destek seviyesiydi. 27.700 dolar ve 26.800 dolar dikkat edilmesi gereken destek seviyeleri olarak dikkat çekiyor. Fiyatların oradan sıçrama yapması mümkündü, ancak eğilim aşağı doğruydu ve kısa vadeli tüccarlar BTC satmak için fırsatlar arayabilir.

Direnç olarak 27.700 doların yeniden test edilmesi böyle bir fırsat sunabilir. CMF son birkaç gündür -0,05'in altında seyrederek piyasadan büyük bir sermaye akışı olduğunu gösterdi ve güçlü satış baskısını vurguladı.

Spekülatörler meydan okurcasına teklif vermeye devam etti ancak kayıplarla karşılaştı

Coinglass'ın verileri 20 Nisan'da 45,6 milyon dolar değerinde uzun pozisyonun tasfiye edildiğini gösterdi. Ancak yalnızca 9,9 milyon dolar değerindeki kısa pozisyonlar aynı kaderi paylaştı ve bu da boğaların daha büyük bir darbe aldığını gösterdi.

Bir saatlik grafikte Coinalyze'den alınan Açık faiz verileri yukarıda belirtilmiş durumda. BTC bir sıçrama belirtisi gösterdiğinde spekülatörlerin piyasaya girmeye çalıştığını gösterdi. Piyasa son 24 saat içinde düşüşe geçerken hızlı bir şekilde ve tekrar tekrar vuruldular. Spot CVD de BTC'nin arkasındaki yoğun satış baskısının altını çizmek için düşüş trendinde kaldı.

Read Entire Article