Bu NFT Koleksiyonu OpenSea’de Delist Edildi!

2 years ago 77

Non-fungible token ekosisteminin en popüler koleksiyonlarından olan CryptuPunks’ın ilk versiyonu olan CryptoPunks V1, OpenSea’den kaldırıldı. CryptoPunks V1 ve CryptoPunks arasındaki farklardan ve Larva Labs’in neden yeni bir CryptoPunks koleksiyonu piyasaya sürdüğünde bu yazımızda sizlere bahsetmiştik. Şimdi de OpenSea Neden CryptoPunks V1’i delist etti ona bir göz atalım

CryptoPunks V1 Delist Edildi

Elde edilen son bilgilere göre OpenSea, orijinal koleksiyonların “wrapped” baskısı CryptoPunks V1’i delist ettiğini açıkladı. Çünkü yapılan açıklamalara göre DMCA olarak bilinen bir telif hakkı sorunu yaşandı.

CryptoPunks V1 aslında CryptoPunks koleksiyonun ilk parçalarından oluşan bir NFT projesi. Ancak projede yaşanan sorunlar sebebiyle geliştirici Larva Labs bu koleksiyonu piyasadan çekti ve sonrasında CryptoPunks serisini yeniden başlattı.

OpenSea ise hem karışıklık yaşanacağı hem de farklı sorunlara yol açacağı düşünülen CryptoPunks V1 koleksiyonunun satışlarını yasaklamıştı. Ancak sonrasında CryptoPunks V1 koleksiyonu wrapped olarak geri döndü ve pazar yerlerinde satışları yapılmaya başlandı.

CryptoPunks V1 İtiraza Hazırlanıyor

CryptoPunks V1 topluluğu şu anda OpenSea’nin delist kararına karşı bir bildirim hazırlıyor ve  koleksiyonun işlemlerine devam etmesi için bir hukuk danışmanı aradığı biliniyor.

Bunun yanında CryptoPunks V1’ler, CryptoPunks’ların sayısını iki katına çıkarıyor ve 20.000 parçanın dolaşımda olmasına sebep oluyor. Larva Labs ise bu durumun NFT’lerin değerini düşüreceğini ifade ediyor.

Öte yandan CryptoSlam’e göre CryptoPunks V2, 2 milyar ABD dolarının üzerinde işlem gören 700.000’den fazla ETH ile dünya çapında en popüler NFT koleksiyonu ve V1, CryptoSlam’e göre 46.500 ABD doları değerinde 1.000 ETH’nin biraz üzerinde işlem gördü.

Read Entire Article