Bu NFT Platformu 150 Milyon Dolarlık Fon Topladı!

2 years ago 141

Non-fungible token yani herkesin bildiği şekli ile NFT piyasası günden güne büyüyor ve büyük firmalar gerek kendi NFT koleksiyonları ile gerekse de bu alana çeşitli yatırımlar yaparak hızla ekosisteme dahil oluyor. Bu yönde en son adım Silver Lake’den geldi.

NFT’ye Büyük Yatırım

DealBrook tarafından hazırlanan bir rapora göre non-fungible token (NFT) platformu olan Genies, özel sermaye şirketi Silver Lake liderliğindeki son finansman turunda 150 milyon dolar topladı. Toplanan bu fonun Web 3.0 hedeflerini ilerletmek için kullanılacağı açıklandı.

Bugün yayınlanan rapora göre bu yatırım ile birlikte Genies artık karakterlerin online olarak oluşturulması ve satılması için araçlar sunacak. Dolayısıyla fon platformu önemli ölçüde destekleyecek.

Öte yandan Silver Lake’in CEO’su Egon Durban DealBrook’a verdiği demeçte, bazen Genies gibi küçük şirketlere, bazen de dönüştürülmesi gereken büyük şirketlere yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Buna ek olarak geçen yıl Mayıs ayında Genies, Dapper Labs, Polychain, Coinbase Ventures, Hashkey ve diğerlerinin katılımıyla Mary Meeker’s Bond Capital liderliğinde 65 milyon dolarlık bir yatırım toplamıştı. Ayrıca Aralık ayında şirket; müzisyenlerin, kendilerinin dijital versiyonlarını oluşturabilmeleri amacıyla Universal Music Group ile ortaklık kurduğunu da açıkladı.

NFT’ler Hız Kesmiyor

Her ne kadar kripto para piyasasında şu an volatil fiyat hareketleri olsa da NFT’ler emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bunun yanında NFT’lerin fiyattan bağımsız olarak da büyük ilgi gördüklerini belirtmekte fayda var. Artık gerek bireyler gerekse de firmalar, NFT’lerin gelecek potansiyellerinin farkına varıyor ve bu alan adım atıyor.

Bir yandan büyük firmalar kendi NFT koleksiyonlarını çıkarırken diğer yandan sanatçılar eserlerini NFT olarak piyasaya sürmeye başladı. Bu noktada özellikle işin içinde olan herkesin NFT’lerin geleceği şekillendireceğini düşündüklerini ifade edebiliriz.

Read Entire Article