Bu Rapor Her Şeyi Anlatıyor: Bitcoin’de Ayı Piyasası Ne Zaman Sona Erecek?

1 year ago 61

Bitcoin (BTC) 17.000 dolar seviyesini aşmayı başarırken, bugün yayımlanan bir rapor ayı piyasasının bitiş tarihine dair somut ipucu veriyor.

Arcane Raporu: Bitcoin'de Dip Görülmüş Olabilir!

Uzmanlara göre ayı piyasaları her zaman uzun ve yorucu geçer. Ancak BTC tarihine baktığımızda birçok ayı piyasasının 1 yıl veya biraz daha fazla sürdüğünü görüyoruz. Kripto para piyasası Kasım 2021'de değerini 3 trilyon doların biraz üzerine taşıyarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Neredeyse bir yıl sonra, piyasa 22 Kasım'da, %73'lük bir düşüşle 820 milyar dolarlık bir döngünün en düşük seviyesine ulaştı. Arcane Research, yakın tarihli  raporunda, bu ayı döngüsünün artık uzunluk açısından 2014 ve 2018'dekilerle eşleştiğini gözlemledi. Raporda yapılan açıklamada, mevcut ayı piyasası artık 2014-15 ve 2018 ayı piyasalarıyla karşılaştırılabilir uzunlukta sürdü.'' ifadesine yer verildi.

Bununla birlikte, bir önceki döngüde, Ocak 2018'de piyasa değeri 830 milyar dolardan  %87 düşerek 100 milyar doların biraz üzere düştü. Piyasa ardından uzun bir konsolidasyon ve yavaş birikim dönemine girdi. Rapor, mevcut Bitcoin'de mevcut ayı piyasasının zirveden dibe 376 gün sürdüğünü ortaya koydu. 2018 yılında bu süre 364 gün iken, 2014 yılında 407 gün olarak gerçekleşti. Rapora göre, bu nedenle, mevcut düşüş süresi önceki döngülerle karşılaştırılabilir uzunlukta. Piyasalar geçen hafta mevcut ayı piyasasının dip seviyesinden yaklaşık %10 yükseldi. Toplam piyasa değeri yeniden 900 milyar doların üzerine çıktı.

FED, Önemli Rol Oynayacak!

Analistlere göre, diğer faktörler de piyasanın dibini ve trend değişikliğini etkileyebilir. ABD Fed'in şahin duruşunu terk etmesi, gelecek yıl daha düşük ve daha az faiz oranı artışı anlamına gelebilir. Bu durum, büyük darbe alan teknoloji hisseleri ve kripto para gibi riskli varlıklar için iyi bir haber olabilir.  Bitcoin bu hafta 17.000 dolar seviyesine tekrar ulaştı.

Ethereum (ETH) ise tekrar 1.300 doları aştı, bu nedenle daha uzun vadeli bir trend değişikliği oluşmaya başlıyor olabilir. Bununla birlikte, boğa piyasası için henüz erken. Uzmanlara göre, BTC'nin eski parlak günlerine yeniden dönebilmesi için FTX krizinin sona ermesi ve makroekonomik şartların normale dönmesi gerekiyor.  Bu süreçte en önemli unsurlardan biri de kurumsal yatırımın tekrar piyasaya girmesi.

Read Entire Article