Bu Şaka Coin Durdurulamıyor: Avalanche (AVAX), Terra (LUNA) Değil Bu Altcoin Revaşta!

2 years ago 115

Doge katili olarak bilinen Shiba Inu (SHIB), Ethereum (ETH) ve FTX Token (FTT)’den sonra balinaların ağlarında en çok tuttuğu üçüncü token oluyor. Ayrıca SHIB, son bir haftadır Ethereum ağında en çok satılan onuncu token olmasıyla da dikkat çekiyor. Balinalar birçok altcoini pas geçip bu şaka coine yöneliyor ve en son 1 milyon dolar değerinde SHIB tokenının bir balina tarafından satın alındığı raporlanıyor.

Türkiye’nin SHIB’e Etkisi

Her ne kadar SHIB’in, Dogecoin (DOGE)’nin sahip olduğu Elon Musk gibi bir destekçisi olmasa da bu popülaritenin artışında Türkiye’nin bir etkisi de olabilir. Türkiye bakanı Mustafa Elitaş’ın SHIB’in Türkiye ayağı olan topluluğu ile görüşmesi sonucu balinaların giderek bu meme tokena yönlendiği gözlemleniyor. Ayrıca medyada sürekli olarak Türkiye’de SHIB’in yasal ihale haline geleceğine dair söylentiler de dolaşıyor.

Tüm bunlara rağmen kripto piyasasında ayı piyasasının hakimiyeti ve diğer makroekonomik etmenlerle, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi SHIB de bu olumlu sonuçların etkisini henüz gösteremiyor. Bu yazı yazılırken Shiba Inu (SHIB), son 24 saatteki %2,25’lik düşüşüyle yaklaşık 0,0000215 dolardan işlem görüyor. Ancak uzmanlar, hem balinalarca tutulan üçüncü token olmasıyla hem de Ethereum ağında en çok satın alınan onuncu token olmasıyla SHIB’in sağlam temeller çizdiğini savunuyor. Başka bir deyişle piyasalardaki hakim olan belirsizlik ve korku bitince SHIB’in gelecek vadettiği düşünülüyor ve yükseleceğine inanılıyor.

Durdurulamaz Bir Trend

Düşüş fırsatı kollamalarıyla bilinen ve yükselmeyeceğini düşünmediği tokena yatırım yapmayan balinalar, son iki haftadır ciddi bir şekilde SHIB’e yöneliyor. Böylece analistler, balinaların SHIB’in fiyat hareketi konusunda olumlu düşündüğünü belirtiyor.

Tüm bu yönelimlerin sebebi belki de gerçekten Türkiye’de SHIB’in yasal bir ihale olup olmayacağı olabilir. Hali hazırda Türkiye’deki yıllık enflasyon TUİK’in açıklamalarına göre %54,44 olması, SHIB’i ülkeyi enflasyondan korumanın bir yolu olarak düşündürtebilir. Ayrıca Türkiye’deki bir özel ambulans hizmeti olan Vita Ambulans’ın da SHIB kabul etmesi, SHIB’in Türkiye’de ne kadar sevildiğine ve benimsendiğine dair bir kanıt niteliği taşıyor. Henüz bakanlıklardan SHIB adına net bir açıklama gelmese de belki de SHIB, Türkiye’de yasallaşabilir ve bu küresel benimsenmesine de katkıda bulunabilir.

Read Entire Article