Bu Şirkette Sular Durulmuyor! Bir Kilit Daha Açıldı!

2 years ago 90

Celsius, Aave üzerindeki 400.000 stETH'in kilidini açtı. Kripto kredi şirketi son zamanlarda, muhtemelen şiddetli likidite kriziyle başa çıkmak için DeFi ortamındaki pozisyonlarını azaltıyor gibi görünüyor. Bu hareketlerin yanı sıra şirketin başka pozisyonlarını da gözden çıkartmaya hazır olduğu da konuşulanlar arasında kendisine yer buluyor.

Celsius, DeFi Pozisyonlarını Küçültüyor

Zincir üstü veriler, Celsius Network ile ilişkili bir cüzdanın borcunun çoğunu bugün 11:49 UTC'de borç verme protokolü Aave'ye geri ödediğini ve 400.000 stETH'lik teminatın kilidini açmak için USDC cinsinde 63,5 milyon dolardan fazla para gönderdiğini gösteriyor.

Cüzdan ayrıca farklı borç verme protokolü bileşiğinden 350.020 UNI (2 milyon$) ve 529.94 COMP (25.600$) kilidini açtı ve merkezi olmayan borsa SushiSwap'tan 300.000 xSUSHI'yi 395.060.92 SUSHI (458.200$) karşılığında kullandı.

Celsius, müşterileri için merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinde bulunan getiri fırsatlarından yararlanan merkezi bir varlık anlamına gelen bir "CeFi" kripto kredi şirketi olarak tanımlanıyor. Firma, "aşırı piyasa koşulları" dediği şeyin ardından likidite sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Kendisini "zaman içinde para çekme yükümlülüklerini yerine getirmek için daha iyi bir konuma" getirmek için geçen ay tartışmalı bir şekilde müşteri para çekme işlemlerini duraklattı.

Şirket, potansiyel olarak iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanırken bilançosunu güçlendirmek amacıyla DeFi pozisyonlarını gevşetiyor olabilir. Geçen hafta Celsius, merkezi olmayan stablecoin ihraççısı MakerDAO'dan 21.962 wBTC pozisyonunun kilidini açtı (7 Temmuz'da yaklaşık 456 milyon dolar değerinde). Sadece bu pozisyonda bile 1 milyar dolarlık bir zarara uğramış olabilir.

DeBank verileri, Celsius'un hala yapacak bir miktar gevşemesi olabileceğini gösteriyor. Bugün 400.000 stETH'nin kilidini açan aynı cüzdanın Compound'da kilitli 10.000.94 wBTC'si (199 milyon $) ve Aave'de kalan LINK, stETH ve SNX'te yaklaşık 27 milyon doları var. Bu pozisyonların kilidinin açılması için sırasıyla 50 milyon dolara ve yaklaşık 8,5 milyon dolara ihtiyacı olacak. Celsius, daha fazla DeFi borcu olan başka cüzdanlara da sahip olabilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article