Bu Stablecoin Halen Çok Riskli! Dolardayken Para Kaybeden Kripto Yatırımcısı Olmayın!

1 year ago 58

Kripto para borsalarında emir defterleri var ve itibari para birimi cinsinden işlemler stablecoinler ile yapılıyor. Özellikle DeFi için itibari para birimi paritelerinde işlem yapmanın tek yolu stablecoinlerdir. Ancak tüm stablecoinler güvenli değil. Bunlardan biri de Terra USD (UST) idi ve bugün aramızda değil. Peki sıradaki?

USDD Güvenilir Mi?

Daha önce rezervleri ve DAO hakkındaki şeffaflık eksikliğinden bahsetmiştik. Bundan dolayı USDD diğer stablecoinlere göre daha az güvenli kabul ediliyor. Genel kanaat bu ve haksız da değiller. Fiyat bugün şu dakika bile 1 doların altında 0,99 dolar seviyesinde bulunuyor. Justin Sun, ABD tarafından soruşturuluyor. Daha da önemlisi artık tüm kripto endüstrisi Justin Sun’ın taktiklerine aşina hale geldi. Gündemde ne konu varsa Sun oradadır.

  • FTX iflas eder, satın alacağım der.
  • Genesis iflas eder, borç verebilirim der.
  • ABD bankaları iflas eder, satın alacağım der.
  • Binance hakkında FUD arttığında desteğinin devam edeceğini açıklar.

Küresel ısınma ve Covid aşısı dışında her büyük olaya finansman ayıran biridir Justin Sun. Fakat ne tesadüftür hiçbirinin de sonu gelmez. Her büyük olayın ardından fırsatlardan yararlanmak için olay yerindedir ancak eli hiçbir taşın altına gitmez. Belki de bundan birkaç yıl sonra Justin Sun’ı tüm dünya daha iyi tanımış olacak.

USDD Stablecoin Son Durum

Şimdi Sun’dan ve USDD hakkındaki tüm olumsuzluklardan sıyrılıp on-chain veriler bize ne söylüyor buna bakalım. Birinci çeyrekte, piyasa ve fiyat dalgalanmalarına rağmen, Tron'da USDD sahibi olan kişi sayısı 130.000'in biraz üzerinde kaldı. Kısa geçmişinde, 2023 yılının ilk çeyreği, hem işlem sayısı hem de toplam hacim açısından Tron'da USDD'nin en küçük işlem hacmine tanık oldu. İşlem hacmindeki bu düşüş, USDD'nin 1. çeyrekteki nispeten düşük fiyat volatilitesini yansıtıyor olabilir. Bunun aksine, önceki çeyreklerde belirsizlik ve de-pegging dönemlerinde stablecoinin hacminde bir artış görülmüştür.

Bu stablecoinin hacminin büyük kısmı UniSwap ve Curve gibi DeFi platformlarından geldi. Messari'nin verilerine göre, 1. çeyreğin başında piyasa toparlandı ve USDD ABD dolarına olan sabitini yeniden kurdu. Ancak, piyasada USDC'nin sabitlenmesine ilişkin endişeler USDD de dahil olmak üzere stablecoinler arasında daha fazla istikrarsızlığa yol açtı.

Read Entire Article