Bu Tarihe Dikkat! Kripto Paraların Beklediği Müjde Rusya’dan!

1 year ago 60

Küresel piyasalar Fed’in 1-2 faiz artışı daha yapabiliriz açıklamasına rağmen iyimser kalmaya devam ediyor. Ve bu durum kripto para piyasalarını güçlendiriyor. Öte yandan küresel kripto benimsemesi için beklenen müjde yakında Rusya’dan gelecek gibi görünüyor. Tarih büyük ölçüde netleşti. Yatırımcılar daha fazla artış görebilir.

Sberbank Kripto Para

Sberbank tarafından merkezi olmayan finans (DeFi) sistemine dayalı olarak geliştirilen platform, bu yılın Mayıs ayından önce başlatılabilir ve açık test aşaması Rusya merkezli Interfax’a göre mart ayında başlayacak. Sberbank'ın blockchain laboratuvarı Ürün Direktörü Konstantin Klimenko konuyla alakalı şunları söyledi;

“Kendimize büyük bir hedef belirledik. Bizim hedefimiz Rus DeFi ekosistemini bir numara yapmak. Ağımız artık kapalı beta testi formatında çalışıyor. 1 Mart tarihinden sonra açık test ağını başlatacağız".

Nisan ayı sonunda platform tamamen açılacak ve ardından trade yapılabilir olacak. Platform Ethereum ile uyumlu olacak. Sistem, özellikle MetaMask kripto cüzdanlarının kullanıcıları tarafından erişilebilir olacak şekilde tasarlanıyor.

DeFi Geleceği

Klymenko, gelecekte DeFi sisteminin geleneksel bankacılık hizmetleri pazarının yerini alabileceğine inanıyor. Kasım ayında Sberbank, blockchain platformunu Ethereum tabanlı merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemiyle teknik olarak entegre etmeyi planladığını duyurmuştu. Rusya Federasyonu Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı daha önce DeFi'nin doğasında bulunan risklere dikkat çekmişti. Ancak ABD’nin ambargosu ve gelecekte blockchain tabanlı finansal hizmetlerin popülerliğinin artma ihtimali Rusya’nın bu çalışmaya müsaade etmesini sağladı.

Önümüzdeki aylarda ülkenin en büyük bankalarından birinin bu projeyi hayata geçirmesiyle özellikle Ethereum tarafında ciddi fiyat artışları görülebilir. Bardağın boş tarafına baktığımızda ABD’nin son atılan adıma bir cevabı olacaktır. Rus oligarklar ve silah satıcılarına hizmet eden kripto adreslerini yasak listesine ekleyen OFAC eğer Sberbank tarafından başlatılan platformu da karar listeye eklerse bu şaşırtıcı olmaz.

Kuzey Kore, Rusya ve İran gibi devletler ABD’nin kendilerine uyguladığı ambargoyu delmek için kripto paraları kullanmaya başladı. Özellikle Kuzey Kore, kripto alanında milyarlarca dolarlık siber saldırıya imza attı. Kabaca 3,1 milyar doları geçtiğimiz yıl kasasına koyan Kuzey Kore bu parayla silah programını finanse ediyor.

Read Entire Article