Bu Ülke 16 Kripto Para Borsasını Hedefe Yerleştirdi!

2 years ago 91

Yapılan son açıklamalara göre KuCoin ve MEXC dahil olmak üzere on altı uluslararası kripto borsası, yerel yönergelere uymadığı ve işletme izinleri olmadan yerli müşterilere hizmet sunduğu iddiasıyla Güney Koreli mali düzenleyicilerin hedefine girdi.

16 Borsa Hedefte!

  • Güney Koreli yetkililer geçen yıl 27 kripto para borsasına uyarı niteliğinde mektuplar gönderdi. Borsalara, aktif olarak Güney Koreli müşterilere hizmet sunmayan devam etmeleri halinde yaptırımlarla karşılaşabilecekleri iletildi.
  • Geçen yıl yürürlüğe giren yasal önlemler, Güney Kore topraklarında faaliyet gösteren tüm kripto borsalarının lisans başvurusunda bulunmasını gerektiriyor. Bu doğrultuda borsalar, devlet tarafından işletilen bir teknoloji kurumundan bilgi yönetimi sertifikası almalı ve yerel bankacılık ortaklarıyla anlaşmalar yapmalıydı.
  • Güney Koreli kripto yatırımcısı, VPN'ler ve diğer geçici çözümler kullanarak denizaşırı kripto borsalarını kullanmaya devam etse de borsalar çeşitli geri adımlar attı.
  • KBS'ye göre, ülkenin kripto borsalarını denetleyen ve işletme izni başvurularını ele alan Mali İstihbarat Birimi (FIU), kolluk kuvvetlerinden Phemex, XT com, Bitrue, ZB.com, Bitglobal ve CoinW’nin de dahil olduğu borsalar hakkında soruşturma başlatmasını istedi.
  • FIU, “6 borsanın Korece web siteleri olduğunu, Güney Korelilere hizmet vermeye devam ettiğini ve hatta token satın almak için yerel kredi ve banka kartlarını kullanmaya çalışan müşterilere destek sağladığını belirtti.

  • Birim, Kore İletişim Komisyonu ve Kore İletişim Standartları Komisyonu'na "Güney Kore'deki bu şirketlere tüm erişimi engelleme" talimatı verdi. Ayrıca bankalara ve kredi kartı şirketlerine 16 borsaya “ödeme hizmetlerini bloke etme” talimatı verilecek.
  • Yasanın şartlarına göre, Güney Kore'de bildirilmeyen kripto varlık alım satımına karıştığı tespit edilen herkes, 38.000 dolara kadar para cezasına ek olarak beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.
Read Entire Article