Bu Ülkede Hükümet Baskısından Korkan Dev Firmalar NFT’lerini Sonlandırıyor!

2 years ago 122

Çin’de kripto para birimlerine, madenciliğe ve NFT’lere olan baskı arttıkça dev firmalar NFT koleksiyonlarını sonlandırıyor. Çin’in sosyal medya devi WeChat de bu furyaya katılıyor. WeChat, NFT hesaplarını teker teker kaldırıyor ve buna sebep olarak düzenleyicide netlik olmayışını öne sürüyor. Ayrıca WeChat, hükümetin baskısının bu sektörlerde fazlasıyla olduğunu ve kurar ihlalleri yapıldığını da belirtiyor.

Çin ve Yasaklar

WeChat, Ant Group ve Tencent’e ait NFT platformlarının kullanıcı sözleşmelerini de güncelliyor. Dev firma, bu platformlarda kısıtlama veya kaldırma politikası güdeceklerini de bildiriyor. Ayrıca büyük çaplı NFT projelerinden biri olan Xihu no1 de kaldırılan platformlardan biri oluyor. Bunlara ek olarak Dongyiyuandian isimli başka bir NFT platformu da, kendi resmi uygulamasının hükümetçe yasaklandığını açıklıyor.

Her ne kadar NFT’ler net bir şekilde Çin’de yasaklı olsa da, Çin halkı ve kurumsal şirketler bir şekilde bu sektörün içinde olmayı başarabiliyor. Çin, bu dijital koleksiyonların uyumluluğunun net olmadığını söylüyor ve birçok platformun ihlale açık olduğundan engellendiğini belirtiyor.

Her Şeye Rağmen NFT!

NFT platformlarında ise yasadışı işlemlerde ve bot alımlarında artış olduğu gözlemleniyor. Birçok teknoloji devi buna istinaden tedbirler almaya başlıyor. Çin, Eylül 2021’de kripto yasağını net bir şekilde halka duyurmuştu. Ayrıca Çin, kripto işlemlerine bir şekilde destek olan firmaları ve yabancı kripto firmalarını da kısıtlamaya çalışıyor. Bu nedenle dev teknoloji firmaları, hükümet baskısından korunmak için zorunlu olarak kullanıcı sözleşmesi politikalarını düzenleme gereğinde bulunuyor.

Ayrıca Çin’de bu yasakların uygulamalarının artışına rağmen Pekin hükümeti NFT’leri yasaklamaya çok yaklaşmıyor. Böylece Tencent ve Alibaba gibi dev şirketler, geçtiğimiz yıl NFT patenti başvurusunda bulunabilmiş ve yasaklardan korunabilmişti. Öte yandan yasaklar artsa bile Çin halkının NFT’lere olan ilgisi de giderek artıyor. Böylece yasaklar, Çin halkını daha yasadışı yollara başvurmaya ve fiyat spekülasyonlarına eğilimli hale getiriyor.

Read Entire Article