Bu Ülkede İşler Değişti! Kripto Paralar Üzerindeki Regülasyonlar Kalkacak Mı?

2 years ago 116
Bu Ülkede İşler Değişiyor! Kripto Paralar Üzerindeki Regülasyonlar Kalkacak Mı?

Güney Kore‘de cumhurbaşkanlığı seçimlerini, kripto para sektörü üzerindeki “gerçeklikten uzak ve mantıksız” düzenlemeleri kaldırma sözü veren Yoon Suk-yeol kazandı.

Kripto Para Dostu Yoon Suk-yeol, Güney Kore’nin Cumhurbaşkanı Oldu

Muhafazakar Halkın Güç Partisi’ni temsil eden Yoon’un, siyasi olarak daha ilerici rakibi Lee Jae-myung’a karşı %1’den daha az bir farkla cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırken BBC’nin haberine göre, seçim Güney Kore tarihindeki birbirine en yakın seçimlerden biriydi.

Kripto para birimileri, Güney Kore’nin seçim tartışmasında lider bir rol oynadı ve her iki aday da kampanyayla ilgili NFT‘ler yayınladı. Kripto-sempatik duruşları, eski Başkan Moon Jae-In’in geçen yıl kripto borsaları üzerindeki baskılarına karşı çıktı ve daha genç, daha kripto hevesli demografinin körlenmesine yardımcı oldu.

Ocak ayında bir dijital varlık forumunda konuşan Yoon, Güney Kore’nin kripto endüstrisini kuralsızlaştırmaya söz vererek dijital varlıklara ilişkin ileri görüşlü duruşunu sergiledi.

Yoon Suk-yeol, varlık forumunda yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Dijital varlık piyasasının sınırsız potansiyelini gerçekleştirmek için gerçeklikten uzak ve mantıksız olan düzenlemeleri elden geçirmeliyiz.”

Seçimini bekleyen kripto pozitif gelişmeler için planlarına devam eden Yoon, Güney Kore’de blockchain teknolojisi ile ilgili “unicorns” (bir milyar dolar veya daha fazla değere ulaşan yeni şirketler) yaratılmasına yardım etmek istediğini belirtti.

Yoon ayrıca, yasadışı faaliyetlerden elde edilen kripto kârlarının kurbanlarına iade edilmesini sağlayacak bir tür mevzuat getirme sözü verdi.

Güney Kore’de Kripto Para Düzenlemeleri

Kriptoyla ilgili düzenleme, Güney Koreli politikacılar için bir mayın tarlası oldu ve Güney Kore’nin kripto para borsalarının büyük bir kısmının 2021 Eylül’de kapatıldığına dair katı hükümler var. Ayrıca dijital varlıkların vergilendirilmesine ilişkin yasal netliğin olmaması, vatandaşlar için sürekli bir kafa karışıklığı kaynağı oldu.

Bununla birlikte kripto para birimleri Güney Koreli gençler arasında popülerlik giderek daha fazla kazanıyor. Öyle ki yerel haber kaynaklarından alınan raporlara göre, gençler kripto para ticareti yapmak için işlerinden ayrılıyor.

Read Entire Article