Bu Ülkede Kredi Kartıyla Kripto Para İşlemleri Başlıyor!

2 years ago 94

Büyük kripto borsası Binance, Arjantin sakinleri için ön ödemeli bir kart başlatmak için Mastercard ile ortaklık kurdu. Perşembe günü yaptığı duyuruda Binance, kartın Arjantin'deki müşterilerinin satın alma yapmak için Bitcoin (BTC), BNB ve diğer kripto para birimlerini kullanmalarının yanı sıra Mastercard'ın kabul edildiği her yerde ATM'den para çekmelerine izin vereceğini söyledi.

Çok Sayıda Kullanıcıyı Kapsıyor

Bu dünya çapında ve çevrimiçi olarak yaklaşık 90 milyon kullanıcı anlamına geliyor. Arjantinli kart sahipleri ayrıca belirli satın alımlardan kripto para biriminde %8'e kadar geri kazanabilecekler.

Binance'e göre, “önümüzdeki haftalarda yaygın olarak kullanıma sunulması” beklenen kartın tanıtımı, şirketin kriptonun küresel olarak benimsenmesini ilerletme çabalarının bir parçasıydı. Arjantin sakinleri bölgede kartlara erişen ilk kişiler olacak, ancak kripto borsası Nisan ayında Ukrayna'daki Binance kullanıcıları ve 2020'de Avrupa ekonomik alanı için benzer bir girişim duyurdu.

Binance Latin Amerika genel müdürü Maximiliano Hinz:

 Ödemeler, kripto için ilk ve en belirgin kullanım örneklerinden biri, ancak benimsemenin büyümesi için çok fazla alan var. Kullanıcılar, Binance Card'ı kullanarak fiat almaya devam ediyor ve kullanıcılar seçtikleri kripto para biriminde ödeme yapacaklar.

Kart Nasıl Alınacak?

Kart, Arjantinlilerin geçerli bir ulusal kimlik kartına veya nacional de identidad belgesine sahip olmasını gerektiriyor. Yerel kripto borsaları tarafından verilen kredi kartları için de benzer gereksinimler mevcut. 2021'de Lemon Card, Visa'nın Arjantinli kullanıcılar için BTC'de %2'lik geri ödeme sunan bir kartı piyasaya sürerken Buenbit ve Belo, sırasıyla ön ödemeli bir kart ve bir kripto ödül kartı çıkarmak için Mastercard ile ortaklık kurdu.

Son piyasa düşüşüne rağmen, raporlar birçok Arjantinlinin hala kriptoya dönebileceğini gösteriyor. Nisan ayındaki bir Amerika pazar istihbarat raporuna göre, araştırmacılar Arjantin'deki "kripto penetrasyonunun" %12'ye ulaştığı verilerine ulaştılar ki bu da kabaca Peru ve Meksika'nın iki katı anlamına geliyordu.

Read Entire Article