Bu Ülkede Kripto Karşıtı Adım: Bu Kriptonun Alımları Durdu!

2 years ago 111

Her ne kadar Ukrayna hükümeti kripto düzenlemeleri yapıp imzaları atsa da, Ukrayna’nın önde gelen bankalarından biri olan PrivatBank, Bitcoin (BTC) alımlarını durdurdu. Ayrıca hükümet de yerel halkın bankalar aracılığıyla Bitcoin satın almadıklarını bildiriyor. PrivatBank gibi birçok yerel banka da müşterilerinin kendi ulusal para birimleriyle BTC satın almadıklarını raporluyor.

Grivna İle BTC İşlemi Kısıtlaması

Ukrayna’nın en büyük ticari bankası olan PrivatBank, Ukrayna’nın milli para birimi olan Grivna ile BTC satın almanın geçici olarak kısıtlandığını ileride planların değişebileceğini de söylüyor. Ayrıca PrivatBank çoğunlukla Ukrayna Merkez Bankası’nın bildirimleriyle uyumlu ilerlediği biliniyor. Savaş kaynaklı sıkı yönetim Ukrayna’da devam ettikçe uzmanlar, kısıtlamaların da devam edeceğini düşünüyor.

Öte yandan Binance Ukrayna topluluğu da duyuruyu sosyal medyada paylaştı. Buna ek olarak Binance, diğer bankaların da benzer kararlar alabileceğini belirtiyor ve kullanıcılara P2P hizmetini kullanmasını tavsiye ediyor.

PrivatBank’in resmi web sitesinde açıklananlara göre, sıkıyönetim kapsamında finansal istikrarı korumak ve para çekme limitlerini artırmak için de birçok adım atılıyor. Ancak PrivatBank, kripto paralar ile ilgili yapılan kısıtlamalara ilişkin net bir açıklama yapmıyor. Buna ek olarak da banka, LocalBitcoins gibi P2P kripto borsalarıyla ilişkili kullanıcı hesaplarını engellediğini de belirtiyor.

Hükümet ve Bankaların Karşıtlığı

Tüm bunların yanı sıra Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, kripto para birimleri ve kripto pazarının işletilmesi için yasal bir çerçeve oluşturmak adına bir yasa imzaladı. Ukrayna hükümeti kripto düzenlemeleri ve kriptonun kabul görüşü için aktif olarak çalışıyor. Bunların yanında bankalardan böyle kısıtlamalar gelmesi ise Ukrayna halkını ikiye bölüyor.

Hali hazırda kripto ile savaş ortamında çözüm bulan Ukraynalılar, bu kısıtlamaları doğru bulmuyor. Ukrayna halkı kriz anlarında ve kısıtlamalar dolayısıyla çözümü kriptoda bulmuş ve onun değerini çokça görmüşlerdi. Özellikle kripto bağışlarının yapılması da bu konuda önemli bir etken olmuştu.

Read Entire Article