Bu Ülkede, Kripto Para Vergilendirmesine Yönelik Önemli Bir Gelişme Yaşandı!

2 years ago 107
Bu Ülkede, Kripto Para Vergilendirmesine Yönelik Önemli Bir Gelişme Yaşandı!

Güney Kore‘nin yeni cumhurbaşkanı Yoon Seok-yeol Salı günü yaptığı açıklamada, Dijital Varlık Temel Yasası olarak adlandırılan yeni bir dizi düzenleme yürürlüğe girene kadar kripto yatırım kazançları üzerindeki vergilendirmeyi ertelemek için baskı yapacağını duyurdu.

Kripto Para Vergilendirmesini Erteleyecek

Güney Kore’nin kripto vergisi başlangıçta 2022 mali yılı için yürürlüğe girecek şekilde ayarlandı, ancak geçtiğimiz yılın Aralık ayında bu 2023’e ertelendi. Ancak E-daily, Yoon’un, 2024 yılına kadar tüketicileri korumak için makul bir mevzuat yürürlüğe girene kadar kripto vergi yasasının yürürlüğe girmemesini sağlayacağını bildirdi.

Gelecek dönem başkanının başkanlık geçiş ekibi, dijital varlıklardan vergi alınmasını haklı çıkarmak için yeterli mevzuat olmadığı gerekçesiyle Yoon’un seçimi kazandığı Mart ayından bu yana vergiyi erteleme seçeneklerini araştırıyor.

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), DABA aracılığıyla saldırılara, sistem hatalarına ve yetkisiz işlemlere karşı bir geri dönüş önlemi olarak bir kripto sigorta sistemi getirmeyi planlıyor.

%20 Vergi

Yine de ertelenen bu tartışmalı kripto vergi yasası, yılda yaklaşık 2.100 doların üzerindeki kripto para yatırım kazançlarına %20 vergi uygulayacak.

Bir FSC temsilcisi Salı günü E-daily’e “dijital varlıklardan gelen yatırım gelirlerinin vergilendirilmesinin yatırımcı korumaları uygulandıktan sonra yapılması gerektiğini” dile getirdi.

Öte yandan Güney Koreli kripto risk sermayesi şirketi Hashed CEO’su Simon Kim, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Kripto para birimiyle ilgili işletmelerin kapsamını açıkça belirten ve vergilendirme için bir ön koşul olan ilgili yasaları yürürlüğe koymadan önce kripto para birimine vergi uygulamak mantıklı değil.

Endüstri hakkında kapsamlı araştırmalar ve sağlam uygulama stratejileri olmadan, kripto para biriminde vergilendirmeyi teşvik etmek, çeşitli kazalara neden olabilir ve kripto para birimi için bir yatırımcı koruma sistemi henüz uygulanmadığından vergi adaletinde bazı ciddi sorunlara yol açabilir.

FSC, DABA’nın bir parçası olarak yeni faturalar hazırlamak için çalışırken, Yoon, kripto para sektöründeki düzenleyici konular için referans noktası olarak hizmet etmek üzere Dijital Endüstri Tanıtım Ajansı’nı kurmayı planlıyor.

Read Entire Article