Bu Veri Kripto Para Yatırımcılarına Işık Tutuyor!

2 years ago 94

Bitcoin’in 20.000 dolar seviyesini kaybetmesiyle birlikte kripto paralarda daha büyük çaplı düşüşler görüyoruz. Korku ve panik yaklaşık 2 aydır artmaya devam ediyor. Son veriler ise kripto para yatırımcılarının güncel durumuna ışık tutuyor. Güncel veriler kripto paraların kısa ve orta vadeli geleceğine dair neye işaret ediyor? İşte detaylar.

Kripto Para Yatırımcıları

On-chain veriler, USD Coin token rezervlerinin son zamanlarda arttığını gösteriyor ve bu da yatırımcıların Bitcoin kısa vadede riskli görünen kripto paralardan uzaklaştığına işaret ediyor. Daha da önemlisi azalan USDT miktarı, yatırımcıların Tether konusundaki endişelerini dışa vuruyor.

USD Coin “tüm borsalar rezervi”, şu anda tüm borsaların cüzdanlarında bulunan toplam stablecoin miktarını ölçen bir göstergedir. Bu metriğin değeri arttığında, yatırımcılar ya USDC'lerini şu anda borsalara yatırıyor ya da diğer kriptolardan stablecoinlere geçiyordur. Yatırımcılar, Bitcoin gibi kriptolarla ilişkili volatiliteden kurtulmak istediklerine USDC gibi stablecoinlere dönüş yapar.

Kripto Paralar Ne Zaman Yükselir?

Öte yandan, rezervin değeri düştüğünde, borsalardaki USDC miktarının azaldığı yani yatırımcıların yeniden kripto paralara giriş yaptığı düşünülür. Bu senaryoda piyasadaki korku azalarak yükseliş beklentisi artar. Tüm bu sebeplerden, borsalardaki stablecoin rezervlerini incelemek kısa vadeli fiyat hareketleri hakkında öncü bilgiler verebilir.

Göstergenin değeri son günlerde artıyor gibi görünüyor.

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, USD Coin tüm borsalar rezervi geçen hafta bir miktar yükseliş kaydetti. Grafik ayrıca, merkezi borsalara taşınan toplam stablecoin miktarını ölçen başka bir ölçüm olan USDC'nin borsalara akışının eğilimini de gösteriyor. Görünüşe göre girişler son zamanlarda anormal derecede yüksek değil, ancak rezerv hala yukarı doğru hareket ediyor.

Yazı hazırlandığı sırada Bitcoin 19.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Ayılar, haziran ayı kapanışını daha düşük bir seviyede yapmaya çalışırken Bitcoin’in kısa vadede iyimser bir tablo için 22.000 dolar üzerinde kapanışlara ihtiyacı var. Temmuz başında açıklanacak FOMC tutanakları, 3AC gibi şirketlerin neredeyse kesinleşen iflasları ve temmuz sonu yapılacak FED toplantısı şimdilik piyasayı baskılayan temel gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Aylık kapanış sonrası, FOMC tutanaklarına kadar yakın direnç testleri yaşanabilir. Birçok analist temmuz ayı içinde asgari 23.000 dolara kadar bir toparlanmanın olmasını bekliyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article