Bu Veriler Çok Kritik! Yatırımcılar Gözlerini Ethereum 2.0’a Çevirdiler!

2 years ago 95

Glassnode'a göre, 2.0 sözleşmesine yatırılan toplam ETH miktarı 13 milyon ETH'yi veya toplam arzın %10,9'unu aştı. Bunun içinde Lido, 4,13 milyon ETH'ye veya toplam hissenin %31,8'inden fazlasına sahip durumda ve Coinbase, Kraken ve Binance toplu olarak yaklaşık 3,5 milyon ETH'ye veya toplam hissenin yaklaşık %27'sine sahip diyebiliriz.

Süreç Nasıl Başladı?

Aralık 2020'de yayına giren Beacon Chain'inde, doğrulayıcı olmak için yatırımcıların, belirli bir geri çekilme tarihi olmayan bir Ethereum 2.0 sözleşmesine 32 ETH yatırması gerekiyordu.

Lido, kullanıcıların otomatik, kendi kendini yürüten finansal sözleşmeler kullanarak ETH'yi stake etmesine ve sonunda 1:1 Ethereum ile değiştirilebilen, ancak birleştirme sonrasına kadar mümkün olmayan stETH'de getiriler elde etmesine olanak tanıdı.

DefiLlama verilerine göre Lido, 5,05 milyar dolarlık toplam kilitli değeri (TVL) ile şu anda Ethereum'un dördüncü en büyük DeFi protokolü konumunda. Mevduat sahipleri açısından, platform 4.137 milyon ETH ile çoğunluğu veya Beacon Chain'deki toplam miktarın %31.8'ini oluşturuyor.

Geçen hafta, Ethereum'un Sepolia test ağı, iş kanıtı (PoW) zincirini hisse kanıtı (PoS) zinciriyle başarıyla birleştirdi ve "birleşen" üç halka açık test ağının ikincisi oldu, böylece çok beklenen aşamalardan birini daha tamamlayarak Ethereum 2.0 yükseltmesine bir adım daha yaklaştı.

Zincir üstü analitik şirketi Glassnode'a göre, ETH'nin fiyatındaki ATH'den %75'lik düşüşün ardından, stake edenlerin çoğu "şimdi ciddi bir şekilde zararda". Toplam 8.02 milyon veya toplam stake edilen miktarın %62'si, ETH'nin 4.867 $'lık rekor yüksek seviyesinden önce stake edildi.

Ethereum Gaz Ücretlerinde Durum

Zincir içi analitik şirketi Santiment'e göre, iki yılda ilk kez Ethereum'un ortalama işlem maliyetleri 0,90 dolar eşiğinin altına düştü. Bu yazının hazırlandığı sırasında, Ethereum fiyatı düne göre %2,88'lik ve tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %75 düşüşle 1.185 dolardan işlem görüyordu.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article