Bugün Günlerden “Enflasyon”: 2 Uzmandan Bloomberg’e Kritik Bitcoin Yorumu

2 years ago 84

Bitcoin (BTC), 20.000 doların altında işlem görürken, bugün açıklanacak ABD enflasyon rakamları öncesinde volatilitenin artması bekleniyor.

Enflasyonda Beklentiler Ne Yönde?

Lider kripto para birimi, geçen haftanın sonundan bu yana %11'lik bir düşüş yaşadı. Enflasyon verisi için  geri sayım yapılırken, BTC fiyatın hangi yöne hareket edeceği merak ediliyor. %8,8'i aşan bir rakam, Federal Rezerv'in niceliksel sıkılaştırmasını ve faiz oranlarını tetikleyebilir. Makroekonomik şartlar nedeniyle zor günler geçiren kripto para piyasası böylesi bir senaryoda daha da büyük bir darbe alabilir. Ancak bu rakamın altında bir veri, piyasada kısa vadeli bir toparlanmaya neden olabilir.

Yatırım şirketi, Pepperstone Group araştırma başkanı Chris Weston'a göre, %8.5'in altındaki bir enflasyon, doların "evrensel olarak düştüğü" ve "Bitcoin'in  %5 yükseldiği" bir senaryoya yol açabilir. Fed faiz artışları, Terra ekosisteminin ve kripto hedge fonu Three Arrows Capital'in çöküşü, 2022'de Bitcoin'de %58'lik bir düşüşe neden oldu. CoinGecko'ya göre, Kasım ayında 3 trilyon dolardan fazla olan toplam kripto piyasa değeri an itibariyle yaklaşık 906 milyar dolar. Fairlead Strategies'in kurucu ortağı olan teknik analist Katie Stockton, bu haftanın başlarında, uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında ve enflasyon verilerinin yüksek gelmesi durumunda Bitcoin'in 18.300 ila 19.500 dolar fiyat aralığını test edebileceğini söyledi.

Bitcoin'in Kaderi Fed'e Bağlı

Enflasyon verilerinin, Mayıs (%8,7)  ayından daha kötü olacağı tahmin ediliyor. Makro piyasalar uzmanı Lyn Alden, Fed’in 2023’e kadar sıkılaştırmaya devam edemeyeceğini, bunun da enflasyon kontrol altına alınana kadar kripto paralarda düşüşü tetikleyeceğini söyledi. Ancak, 2023’ün ilk çeyreğinde tünelin sonundaki ışığın görülmesi bekleniyor.

Glassnode’un haftalık zincir içi raporuna göre, makroekonomik risk ve belirsizlik hala devam ettiği için  kapitülasyon riski de hala devam ediyor. Platform, piyasalar güvenilir ve istikrarlı bir taban oluşturmadan önce, BTC’deki düşüşün derinleşebileceğini sözlerine ekledi. Analistlere göre, 20.000 doların altındaki Bitcoin hala tehlikeli sularda. Uzmanlar, kalıcı bir toparlanma için makro faktörlere işaret ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Wall Street yatırımcıları Bitcoin’in orta vadede değer kaybetmesini bekliyor. Yatırımcılar, BTC’nin 10.000 dolara düşeceğini belirtti. Yatırımcılar, bugün TÜFE raporu yakından izleyecek.

Read Entire Article