Built With Bitcoin Vakfından Nijerya Hamlesi!

2 years ago 91

Çeşitli insani yardım kuruluşları, farklı projeleri finanse ederek topluluklara adil fırsatlar sunmak amacıyla kripto para birimlerinden yararlanmaya devam ediyor. Kripto para kullanımı özellikle anında işlem yeteneğinin yanı sıra yardım dağıtımının koordinasyonu içinde çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Bitcoin Eğitimi

Built With Bitcoin Vakfı hayırseverlik direktörü Yusuf Necessary, 18 Ağustos tarihinde yayımladığı bir tweet'te vakfın 1000'den fazla halkın yaşadığı bir Nijerya eyaleti halkına temiz su sağlayan bir projeyi tamamladığını duyurdu. Ayrıca Igbaruku topluluğundaki su kuyusunun kurulumu sırasında Kogi eyaleti sakinlerine Bitcoin'in nasıl çalıştığını deneyimleme ve öğrenme fırsatı buldular. İnsani yardım kuruluşu, çalışmalar esnasında bölge sakinlerine yerel dilde Bitcoin eğitimi verdi.

Projeye yönelik bağışlar, 2022 Bitcoin Konferansı sırasında başlatıldı. Built With Bitcoin Foundation, temiz suya, kaliteli eğitime ve besleyici gıdaya erişim sağlamak için yerel topluluklar ve ortaklarla işbirliği yapmak için Bitcoin'den yararlanan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Vakıf Başkanı Yusuf Necessary yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bu yılki Bitcoin Konferansında toplanan bağışlar sayesinde Nijerya'daki bu topluluk, onları sağlıklı tutmak için yeni bir su sistemine sahip; bu da onların okulda, işte ve yaşamda başarılı olmalarını sağlıyor

Kenya'ya Okul İnşası

Projenin Mayıs ayında tamamlanmasının ardından, eyalet sakinlerinin temiz suya erişimi sağlanarak su kaynaklı hastalıklarla ilgili riskleri azaltmak gibi sorunların çözülmesi hedefleniyor. Ayrıca vakıf, bir kripto para alım-satım platformu olan Paxful ile ortaklaşa Kenya’da bir okul inşa etti. Genel olarak Built With Bitcoin, bağış fonlarının yönetimindeki verimsizlikler gibi geleneksel temellerle ilişkili bazı sorunlu noktaları çözmeye çalışır. Built With Bitcoin’in çalışma stratejisi, bağışların %92'sinin doğrudan belirli projeye yönlendirilmesini sağlarken, %8'i idari maliyetleri karşılamaktadır. Personel maaşları gibi diğer ilgili giderler ayrı bir hibe fonu tarafından karşılanır.

Read Entire Article