Büyük 2018 Düşüşünü Bilmişti! Ünlü Kripto Para Analisti Yeni Tahmini Paylaştı!

1 year ago 60

2018 yılındaki düşüşü doğru tahmin eden popüler kripto analisti şimdi piyasalara dair yeni tahminini paylaşıyor? Yeniden büyük bir düşüş mü geliyor? Bitcoin fiyatının tekrar 30.000 doların altına düşmesi yatırımcıların son ralliye dair inancını zayıflattı. Peki bundan sonra ne olacak? Bitcoin ve altcoinler düşecek mi?

Bitcoin Tahmini

2018 yılındaki doğru tahminiyle tanınan popüler kripto analisti Bluntz yakın zamanda Bitcoin fiyatının tekrar 31.000 dolara tırmanacağını söylemişti. Ancak son piyasa değerlendirmesinde bu görüşünün artık geçersiz olduğunu yazdı. Analist ayrıca ETH'nin 300 günlük bir aralığa geri döndüğünü ve Ethereum'un son çıkışının bir boğa tuzağı olabileceğini öne sürdüğünü söylüyor. Bu can sıkıcı çünkü Shapella ile artan satış baskısı tersine dönmüşken düşüşün ivme kazanması altcoinlerde daha büyük kayıpları tetikleyebilir.

“Bazı kayıplar yaşadım ve bir dizi pozisyonu kapattım ama omuzlarımda çok fazla ağırlık hissediyorum. Özellikle inatçı bir kurban gibi olmak istemiyorum. ETH için yeni kırdığımız aralığa geri döndük ve endişeliyim”.

Ethereum bu yazının yazıldığı sırada 1.900 doların altında bulunuyordu.

Kripto Paralar Düşecek Mi?

Bluntz daha sonra altcoinlere dönerek, trendin tersine döndüğüne işaret eden teknik bir oluşum olan düşüş eğilimli başarısızlık modelleri (SFP) sergilediklerini söylüyor. Bluntz'a göre, bazı altcoinlerin geçtiğimiz ay yaşadığı fiyat artışları, makro bir düşüş trendinde meydana gelen kısa vadeli yükselişler olan ayı piyasası rallileriydi. Teknik analizlerinde genellikle Elliott Dalga teorisini kullanan analist, bu kısa süreli yükselişlerin düşüş trendindeki düzeltici üç dalgalı ABC formasyonunun bir parçası olabileceğini, B dalgasının tipik olarak kısa vadeli bir sıçrama olduğunu ve ardından daha derin bir aşağı hareketin geldiğini söylüyor.

“Bir sürü altcoin haftalık düşüş SFP'lerini gösteriyor. Avalanche (AVAX) bunlardan biri ve daha fazlasını bulmaya çalışacağım. Ancak altcoinlerle ilgili olarak, son bir aydaki bu hareketlerin çoğunun B dalgaları olabileceğini ve çok daha derin düşüşlerin geleceğini düşünüyorum. Bunlar bana büyük uyarı sinyalleri gibi görünüyor”.

Ünlü analistin uyarılarının ardından piyasadaki düşüş ivme kazandı ve 28.000 dolar seviyesi de kaybedildi. Ciddi miktarda long pozisyon tasfiye edilirken piyasaların sürekli sürprizlere açık olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article